Aldi legt eerste steen nieuw distributiecentrum

 Aldi legt eerste steen nieuw distributiecentrum

De werken aan het nieuwe distributiecentrum van Aldi in Turnhout zijn officieel van start gegaan. Aldi investeert vijftig miljoen euro in de nieuwe site, waar een administratieve hoofdzetel en een distributiecentrum van 41.000 m² komen.

Rijkevorsel vervangen

Het nieuwe distributiecentrum in Turnhout moet het huidige in Rijkevorsel vervangen. Dat was in de beginjaren het eerste distributiecentrum dat Aldi in België opende, maar daar zijn te weinig uitbreidingsmogelijkheden en dus besloot de Duitse discounter om naar een nieuwe locatie te trekken.

 

De nieuwe locatie is twee keer zo groot als die in Rijkevorsel en zal gebruikt worden voor de bevoorrading van de volledige provincie Antwerpen. Er komt ook extra koelruimte, omdat Aldi tegenwoordig meer inzet op verse voeding.

 

Alle 150 werknemers van Rijkevorsel kunnen mee verhuizen naar het nieuwe pand in Turnhout en de komende jaren moeten er nog tientallen extra personeelsleden bij komen. De werken moet in 2019 volledig afgerond worden, waarna alle activiteiten van Rijkevorsel naar Turnhout kunnen verhuizen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top