Aldi maakt werk van e-food in Duitsland

Shutterstock.com

Aldi Nord en Aldi Süd gaan hun e-commerce activiteiten in Duitsland samenbrengen en lijken voorbereidingen te treffen om in de toekomst ook levensmiddelen online te verkopen.

 

Nieuwe vennootschap

Beide ondernemingen hebben samen inmiddels Aldi E-commerce Verwaltungs GmbH opgericht, gevestigd in Düsseldorf, meldt Lebensmittel Zeitung. In die joint venture zijn beide Aldi-takken gelijk vertegenwoordigd. Het bedrijf wordt geleid door extern aangetrokken managers. Bedoeling is om een gezamenlijke webshop uit te bouwen zonder regionale verschillen. Tot nu toe verkocht de discounter in eigen land alleen non-foodartikelen. Maar Aldi zou nu van plan zijn om ook voeding en andere producten via het internet te verkopen.

 

Vooral Aldi Süd heeft al wat ervaring met e-commerce. Het bedrijf heeft in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten een partnership met respectievelijk Deliveroo en Instacart. Zo kon de discounter toch online activiteiten ontplooien, zonder al te veel investeringen te moeten doen.

 

Een week geleden raakte ook bekend dat Aldi Süd stap voor stap een wereldwijd gestandaardiseerd IT-systeem uitrolt in zijn winkelnetwerk. Dat nieuwe sysyteem heeft in elk geval alle functionaliteiten voor e-commerce en e-food. Met die investering is een bedrag van zo’n 1,5 miljard euro gemoeid.