Aldi richt de blik op Italië

Aldi richt de blik op Italië
Shutterstock

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

 

45 vestigingen eind dit jaar

Bagnolo Mella, Cantù, Castellanza, Curno, Peschiera del Garda, Piacenza, Rovereto, San Donà die Piave, Spilimbergo en Trento: dat zijn de tien steden en gemeenten die als eerste in Italië een vestiging van Aldi mogen verwelkomen. Het hoofdkwartier in Italië zal dan weer te vinden zijn in Verona, met in het nabije Oppeano een distributiecentrum.

 

Bij die tien vestigingen zal het echter niet blijven, want Aldi wil tegen het einde van het jaar meer dan 45 winkels openen en het aantal medewerkers bijna verdubbelen. Het mikt daarbij vooral op Noord-Italië en Toscane. Daarvoor wordt gezocht naar geschikte plaatsen, waar vestigingen kunnen komen van 1.000 tot 1.500 m², met minstens 80 parkeerplaatsen.

 

Drukke markt

Het is best verrassend dat Aldi nu pas naar Italië komt, waar naar schatting al meer dan 4.500 discountwinkels te vinden zijn. Grote concurrent Lidl is er al te vinden sinds 1992 en is er de nummer twee in het segment, na het Italiaanse Eurospin.

 

Mogelijk staan er binnenkort nog grotere veranderingen op til bij Aldi, want er zouden gesprekken aan de gang zijn om Aldi Nord en Aldi Süd opnieuw onder één dak te brengen. Aldi splitste in de jaren 1960 in twee bedrijven, omdat Theo en Karl Albrecht het niet eens geraakten over de verkoop van tabak in de winkels. Sindsdien opereren beide takken onafhankelijk van elkaar.

Tags: