Aldi richt de blik op Italië | RetailDetail

Aldi richt de blik op Italië

Aldi richt de blik op Italië
Shutterstock

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

 

45 vestigingen eind dit jaar

Bagnolo Mella, Cantù, Castellanza, Curno, Peschiera del Garda, Piacenza, Rovereto, San Donà die Piave, Spilimbergo en Trento: dat zijn de tien steden en gemeenten die als eerste in Italië een vestiging van Aldi mogen verwelkomen. Het hoofdkwartier in Italië zal dan weer te vinden zijn in Verona, met in het nabije Oppeano een distributiecentrum.

 

Bij die tien vestigingen zal het echter niet blijven, want Aldi wil tegen het einde van het jaar meer dan 45 winkels openen en het aantal medewerkers bijna verdubbelen. Het mikt daarbij vooral op Noord-Italië en Toscane. Daarvoor wordt gezocht naar geschikte plaatsen, waar vestigingen kunnen komen van 1.000 tot 1.500 m², met minstens 80 parkeerplaatsen.

 

Drukke markt

Het is best verrassend dat Aldi nu pas naar Italië komt, waar naar schatting al meer dan 4.500 discountwinkels te vinden zijn. Grote concurrent Lidl is er al te vinden sinds 1992 en is er de nummer twee in het segment, na het Italiaanse Eurospin.

 

Mogelijk staan er binnenkort nog grotere veranderingen op til bij Aldi, want er zouden gesprekken aan de gang zijn om Aldi Nord en Aldi Süd opnieuw onder één dak te brengen. Aldi splitste in de jaren 1960 in twee bedrijven, omdat Theo en Karl Albrecht het niet eens geraakten over de verkoop van tabak in de winkels. Sindsdien opereren beide takken onafhankelijk van elkaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!