Aldi richt de blik op Italië | RetailDetail

Aldi richt de blik op Italië

Aldi richt de blik op Italië
Shutterstock

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

 

45 vestigingen eind dit jaar

Bagnolo Mella, Cantù, Castellanza, Curno, Peschiera del Garda, Piacenza, Rovereto, San Donà die Piave, Spilimbergo en Trento: dat zijn de tien steden en gemeenten die als eerste in Italië een vestiging van Aldi mogen verwelkomen. Het hoofdkwartier in Italië zal dan weer te vinden zijn in Verona, met in het nabije Oppeano een distributiecentrum.

 

Bij die tien vestigingen zal het echter niet blijven, want Aldi wil tegen het einde van het jaar meer dan 45 winkels openen en het aantal medewerkers bijna verdubbelen. Het mikt daarbij vooral op Noord-Italië en Toscane. Daarvoor wordt gezocht naar geschikte plaatsen, waar vestigingen kunnen komen van 1.000 tot 1.500 m², met minstens 80 parkeerplaatsen.

 

Drukke markt

Het is best verrassend dat Aldi nu pas naar Italië komt, waar naar schatting al meer dan 4.500 discountwinkels te vinden zijn. Grote concurrent Lidl is er al te vinden sinds 1992 en is er de nummer twee in het segment, na het Italiaanse Eurospin.

 

Mogelijk staan er binnenkort nog grotere veranderingen op til bij Aldi, want er zouden gesprekken aan de gang zijn om Aldi Nord en Aldi Süd opnieuw onder één dak te brengen. Aldi splitste in de jaren 1960 in twee bedrijven, omdat Theo en Karl Albrecht het niet eens geraakten over de verkoop van tabak in de winkels. Sindsdien opereren beide takken onafhankelijk van elkaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top