Aldi Süd stunt met pop-up bistro | RetailDetail

Aldi Süd stunt met pop-upbistro

Aldi Süd stunt met pop-upbistro
Foto: Aldi Süd

Vorige week opende Aldi Süd in Keulen een pop-uprestaurant waar klanten gerechten kunnen proeven die zijn bereid met producten uit de Aldi-schappen. De Duitse discounter wil zo zijn vers-competenties kracht bijzetten.

Voordelig dagmenu

De stunt kadert in de campagne ‘Einfach ist mehr’ die de prijs-kwaliteitverhouding van de discounter wil benadrukken. Omdat Aldi staat voor eenvoud, is er geen uitgebreide spijskaart, wel een driegangenmenu voor 7,99 euro. Bij het hoofdgerecht krijgen klanten de keuze vis, vlees of een vegetarische schotel.  Alle ingrediënten komen uit het Aldi-assortiment. 

 

Het restaurant wil een "ontmoetingsplek zijn waar jong en oud kunnen kennismaken met de kwaliteit van de Aldi-producten", zegt marketingdirecteur Sandra Sibylle Schoofs van Aldi Süd in een persbericht. De mobiele bistro werd ondergebracht in acht scheepscontainers en is voorzien van een dakterras. De inrichting is ‘urban’, met vintagemeubilair. Het restaurant zal gedurende drie maanden dagelijks van 11u tot 21u geopend blijven in Keulen, en maakt dan een tournée langs andere locaties in Duitsland.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.