Aldi start met online verkoop in China | RetailDetail

Aldi start met online verkoop in China

Aldi start met online verkoop in China

De Duitse discounter Aldi gaat in China vanaf deze maand enkele Duitse producten, zoals wijn, snacks en ontbijtproducten, online aanbieden. De verkoop zal lopen via Tmall Global, het verkoopplatform van Alibaba.

Made in Germany

Vanaf 20 maart zal Aldi een beperkt assortiment, mogelijk slechts één product, aanbieden bij een beperkt publiek. Vanaf 25 april moet er dan voor iedereen een uitgebreider assortiment beschikbaar zijn. In de winkel van Aldi op Tmall zullen Chinese consumenten enkele huismerken van Aldi vinden. Volgens Terry von Bibra, manager van Alibaba Europe, krijgen Chinese consumenten steeds meer interesse in Duitse producten. De stap naar China wordt uitgevoerd door Aldi Süd, dat ook de Amerikaanse, Australische en Britse winkels in handen heeft.

 

In november van vorig jaar kwam al het nieuws naar buiten dat Aldi plannen had om in China de online verkoop op te starten. Een aantal Australische leveranciers zouden toen op de hoogte gebracht zijn van de plannen. Het is dus nog maar de vraag hoe Duits de producten zijn die in China verkocht zullen worden.

 

Ook andere retailers hebben eerder via Tmall de stap gemaakt naar de Chinese consument. Amazon opende in 2015 al een webwinkel bij Tmall, alhoewel Alibaba wereldwijd de grootste concurrent is, en ook Ahold Delhaize experimenteerde een tijdje met de verkoop van Nederlandse producten op Tmall. Dat proefproject werd begin dit jaar echter al stopgezet, na ongeveer een jaar. Volgens Ahold Delhaize had het immers voldoende geleerd van het project.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.