Aldi test bezorging aan huis in Spanje en Portugal

Shutterstock.com

Aldi gaat in Spanje en Portugal van start met thuisbezorging: de discounter heeft er een proefproject opgezet met bezorgplatform Glovo, zodat klanten in Barcelona en Lissabon al binnen het halfuur hun boodschappen aan huis kunnen krijgen.

 

Tot en met schoonmaakmiddelen

In beide steden kunnen consumenten hun boodschappen bij Aldi voortaan mobiel bestellen en binnen een halfuur thuis – of elders – laten leveren. Vanaf vandaag biedt bezorgplatform Glovo er namelijk een ruime selectie van het aanbod van de discountketen aan. Die koerierdienst werkt net als pakweg Deliveroo met fiets- en motorkoeriers en een mobiele app, en levert tot nu toe vooral maaltijden. Sinds de coronacrisis zijn kruidenierswaren evenwel een groeiende categorie.

 

Het beschikbare aanbod zal in de komende tijd dan ook nog groeien, maar bestaat nu al uit bakkerijproducten, droogwaren, zuivel, hygiëne- en schoonheidsproducten, en zelfs schoonmaakmiddelen. Dat verklaart Portugees Aldi-topman Wolfgang Graff althans tegenover vakblad Distribuição Hoje. Het is ook de bedoeling dat op termijn nog andere locaties worden toegevoegd.

 

Ook in andere Europese landen

“We willen dat Glovo-gebruikers alles wat ze nodig hebben in de app kunnen vinden. Naast hun favoriete restaurants verbindt Glovo gebruikers met verschillende soorten diensten. De strategische samenwerking met Aldi Portugal stelt ons in staat het assortiment producten dat via de app beschikbaar is verder uit te breiden. Boodschappen zijn een van de populairste categorieën en hebben het afgelopen jaar een opmerkelijke groei doorgemaakt”, zegt ook Diego Nouet Delgado, algemeen directeur van Glovo op het Iberisch schiereiland. 

 

Aldi wil mogelijk niet alleen op het Iberisch schiereiland inzetten op omnichannel en ‘last mile’-levering. Interessant is immers dat de Spaanse start-up Glovo ook in heel wat andere Zuid- en Oost-Europese landen actief is, waaronder in Italië, Polen en Oekraïne.