Aldi-uitdager sluit winkel wegens overdonderend succes

Foto: Facebook @mere.romania

Van een blitzstart gesproken: de Russische discounter Mere heeft zijn eerste Duitse winkel al na vijf dagen moeten sluiten. Tijdelijk weliswaar: de supermarkt kon de grote vraag niet aan en kampte met lege rekken.

 

Uitverkocht

De winkel, die op 30 januari de deuren opende in Leipzig, werd meteen overrompeld door kooplustige klanten, zo blijkt uit verslagen in de Duitse media. Afgelopen maandag bleven de deuren dicht. “Wegens de zeer hoge vraag blijft ons filiaal gesloten. We hebben snel gereageerd, maar moeten vaststellen dat onze leveranciers meer tijd nodig hebben om te leveren”, meldde een bericht bij de inkom. Op woensdag zou de winkel weer opengaan. 

 

Mere is een low cost winkelformule van de Russische prijsvechter Torgservis, die ook winkels uitbaat in Rusland, Roemenië, Kazachstan, Azerbeidzjan en China. Het gaat om zeer sobere, kale winkels met een assortiment van 1500 tot 2000 voedings- en non-foodproducten, gepresenteerd op paletten. Vaak gaat het om restpartijen die tegen lagere prijzen worden aangeboden dan bij Aldi of Lidl. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het een honderdtal winkels ambieert in het oosten van Duitsland, waar de koopkracht het laagst is.