Aldi voegt alcohol toe aan bezorgservice

Aldi voegt alcohol toe aan bezorgservice
Shutterstock.com

In de Verenigde Staten gaat Aldi voortaan ook bier en wijn aan huis bezorgen. De discounter breidt zijn samenwerkingsverband met boodschappenbezorger Instacart uit.

 

Bezorging op dezelfde dag

Amerikaanse Aldi-klanten kunnen nu ook online wijn en bier bestellen via de webshop of via de Instacart-app en dezelfde dag thuis laten bezorgen, althans op die plaatsen waar het toegestaan is ​​door de nationale en lokale wetgeving. Er geldt wel een minimumleeftijd van 21 jaar en klanten moeten bovendien een geldig identiteitsbewijs tonen bij de levering.

 

Vooral wijn is een steeds populairder product geworden in de Aldi-winkels, meldt Supermarket News. Diverse wijnen van de discounter zijn in een recent verleden in de prijzen gevallen, en die worden nu extra in de kijker gezet op de website van de winkelketen.

 

Eindejaarsperiode

"Het drukke vakantieseizoen komt eraan en dat maakt gemak belangrijker dan ooit. Het toevoegen van alcohol aan ons online aanbod is nog een manier waarop Aldi u helpt tijd te besparen", zei vice-president bedrijfsaankopen Scott Patton. "Onze bekroonde wijnen variëren van minder dan 5 dollar (4,5 euro) voor een met 90 punten beoordeelde Evanta Malbec tot 12 dollar (10,8 euro) voor het premium aanbod, zoals een met 92 punten beoordeelde Peaks & Tides Cabernet Sauvignon. Je kunt een fles binnen het uur bij je thuis laten bezorgen."

 

Aldi startte zijn samenwerking met Instacart in de tweede helft van 2017 in drie steden. Vorig jaar werd de online bezorgdienst uitgerold in 35 Amerikaanse staten. Momenteel bieden bijna alle Aldi-winkels de service aan. Het is ook mogelijk om online bestelde boodschappen zelf af te halen in de winkel.