Alken-Maes krijgt eerste vrouw aan de top

Annick Vincenty, Alken-Maes
Annick Vincenty, Alken-Maes

Alken-Maes krijgt een nieuwe CEO: de Franse ex-marketingdirecteur Annick Vincenty. Het is de eerste keer dat de Heineken-dochter wordt geleid door een vrouw.

 

Van Frankrijk naar België en omgekeerd

Alken-Maes, de Belgische dochter van Heineken, wordt voortaan geleid door Annick Vincenty. De Française is sinds 1998 actief bij de brouwerijgroep, waaronder sinds 2013 als marketinghoofd voor de Franse markt. Ze droeg er sterk bij aan de groei van de merken Affligem en Mort Subite, klinkt het in een persmededeling.


Nu komt Vincenty naar België om CEO te worden van Alken-Maes, het moederbedrijf van Maes, Cristal, Desperados en sinds kort ook Stassen. In juni van dit jaar ging de brouwerij immers een fusie aan met ciderproducent Stassen, wat beide bedrijven samen een omzet moet opleveren van 300 miljoen euro. 


Annick Vincenty neemt de fakkel over van Edwin Botterman, die sinds 2016 aan het hoofd stond van het bedrijf. Hij keert echter terug naar het Franse eiland Réunion, waar Botterman ook tussen 1998 en 2002 al topman was van de lokale brouwerij en Heineken-dochter Brasseries de Bourbon.