Alpro groeit als kool en zoekt 120 medewerkers

Shutterstock

Het gaat goed met de Belgische producent van 'plantaardige zuivelproducten' Alpro. Het bedrijf, eigendom van het Franse Danone, moet dan ook op zoek naar een pak nieuwe medewerkers.

 

Verdubbeling in vijf jaar tijd

Alpro is op zoek naar 120 medewerkers. Nog maar eens, want “in de voorbije 12 maanden hebben we al 200 mensen in dienst genomen”, zegt CEO Sven Lamote in een gesprek met De Tijd. Er zijn momenteel 100 vacatures, vooral voor arbeiders en technici, in de fabriek in Wevelgem (die telt intussen al 780 werknemers: dat is bijna dubbel zoveel als in 2013). De hoofdzetel in Gent, waar nu al 158 mensen werken, zoekt nog een twintigtal mensen.

 

De aanwervingen zijn nodig om de groei aan te kunnen. Alpro is intussen al in 54 landen actief en zag zijn omzet in het derde kwartaal opnieuw met meer dan 10% groeien. “‘We hebben een enorm groot assortiment in onze kernmarkten België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat willen we uitrollen naar andere markten’, zegt de Alpro-CEO. “Dat kunnen we dankzij Danone versneld doen, in de komende twee tot drie jaar.”

 

Alpro investeerde de voorbije jaren 350 miljoen euro in zijn drie fabrieken in Wevelgem, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ruim de helft van dat bedrag was voor de vestiging in Zuid-West-Vlaanderen.