Alpro investeert 65 miljoen in België

Alpro investeert 65 miljoen in België

Voedingsbedrijf Alpro gaat dit jaar zo'n 65 miljoen euro investeren in België, en nog eens 15 miljoen in buitenlandse vestigingen. Dat moet 200 nieuwe Belgische en 50 nieuwe buitenlandse jobs opleveren.

Markt moet komende jaren sterk groeien

Met die investeringen zullen acht nieuwe productielijnen zullen worden gecreëerd, wat het totaal van Alpro op 26 brengt. Vijf van die lijnen komen in de grootste fabriek van Alpro in Wevelgem, de overige drie komen in de fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Alpro heeft als doel om zoveel mogelijk producten zelf te produceren en rekent op een groei van de markt voor plantaardige drinks en voedingsproducten met 15 tot 20 procent.

 

"Waar Alpro vroeger een merk was voor mensen met gezondheidsproblemen - denk aan te hoge cholesterol of vrouwen in de menopauze - zijn we vandaag een merk geworden voor mensen die gezond willen leven. Plantaardig is gezonder dan dierlijk en beter voor het milieu", stelt CEO Bernard Deryckere in De Standaard.

 

In de negen belangrijkste landen voor Alpro is de markt vorig jaar met 19 procent gegroeid en Alpro deed het nog beter dan de markt met een aanwas van 27 procent. De omzet kwam in 2014 uit op 410 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen 70 banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Back to top