Alvo-filiaal Torina sluit weldra de deuren

Alvo-filiaal Torina sluit weldra de deuren
Foto: Alvo

De in het centrum van Brasschaat gevestigde supermarkt Torina, die deel uitmaakt van de groep Alvo, sluit binnenkort de deuren. De zaakvoerder verwijst naar de groeiende concurrentie in het retaillandschap.

 

Uitverkoop

Torina houdt reeds uitverkoop. Klanten die de afgelopen dagen de winkel bezochten, kregen ook een briefje mee, waarin de zaakvoerder aankondigt dat de zaak binnenkort dichtgaat. "We merken een toenemende concurrentie binnen de retail, waarbij bijvoorbeeld Jumbo zijn intrede heeft gedaan in de Belgische markt. Intern moeten we vaststellen dat een modernisering zoals voorzien in het oorspronkelijk plan niet gesteund werd in een groter geheel. Dat doet ons besluiten dat een afsluiting van onze oorspronkelijke doelstelling aan de orde is en we de huurovereenkomst niet verder zetten. We starten een volledige uitverkoop", citeert GVA de brief.

 

Torina behoort tot de Alvo-groep, maar op de hoofdzetel van de keten weet men niets over de nakende sluiting. Ook het personeel blijft vooralsnog in het ongewisse: zo is nog geen definitieve sluitingsdatum bekend. Twee en half jaar geleden nam de huidige zaakvoerder Torina over.

 

De concurrentie in de buurt van de winkel is niet gering: op minder dan 300 meter van de zaak bevinden zich een Aldi, Colruyt en een Delhaize. Wat verderop hebben ook Albert Heijn en Carrefour Market nog een vestiging.