Amazon bevestigt plannen nieuwe supermarktketen

Amazon bevestigt plannen nieuwe supermarktketen
Shutterstock.com

Amazon heeft dan toch bevestigd dat het een nieuwe supermarktketen zal lanceren. De eerste winkel zou ten laatste begin volgend jaar de deuren openen in Los Angeles. Met het nieuwe concept mikt het bedrijf vooral op de gemiddelde Amerikaan.

 

Alternatief voor Whole Foods

Er circuleerden al veel langer geruchten over een nieuwe kruideniersketen, maar die wou Amazon nooit bevestigen. Een woordvoerder van het bedrijf heeft nu dan toch verklaard dat de eerste winkel in Woodland Hills (Los Angeles) zal komen. Volgens Amerikaanse media heeft Amazon ook al huurovereenkomsten gesloten voor diverse winkels op andere locaties en zou het bedrijf ook onderhandelingen voeren met winkelcentra in grote steden als San Francisco, Seattle en Philadelphia.

 

Verdere details over de naam en positionering van de keten zijn niet bekendgemaakt, meldt CNET. Wel zeker is dat het meer traditionele winkels zullen zijn met gewone kassa’s. Waarnemers verwachten dat de nieuwe keten zich meer op prijs zal trachten te onderscheiden. Op die manier kan Whole Foods, dat in 2017 door Amazon werd opgekocht, zijn positie in de top van de markt handhaven, terwijl het nieuwe merk een meer mainstream publiek zou bereiken.