Amazon gaat maaltijden aan huis leveren in Londen

Amazon gaat maaltijden aan huis leveren in Londen

Amazon gaat in Londen bestellingen van restaurants aan huis leveren voor abonnees van Amazon Prime Now. Het wordt zo een nieuwe speler op een markt die al zeer competitief is, met spelers als Deliveroo en Just Eat.

Levering binnen het uur

Klanten van Prime in bepaalde gebieden van Londen zullen maaltijden kunnen bestellen bij ketens als Baltic Restaurant, Crazy Bear, Archipelago en Benares. Daarvoor moeten ze wel gebruik maken van de Prime Now app.

 

“Londen biedt de beste keukens van over heel de wereld, dus we zijn verheugd dat klanten van Amazon Prime nu kunnen genieten van het eten van hun favoriete restaurants via de ultrasnelle Amazon Prime Now-service”, zegt Al Wilkinson, hoofd van Amazon Restaurants in het Verenigd Koninkrijk. Hij voegt er aan toe dat de deelnemende restaurants zorgvuldig werden gekozen door zijn bedrijf.

 

Londen is niet de eerste stad waar Amazon maaltijden aan huis levert: in september 2015 lanceerde het de dienst al in thuisbasis Seattle en later volgden ook nog New York, Dallas, San Francisco, Los Angeles, Chicago, San Diego, Austin, Atlanta, Miami, Baltimore en Portland. Het is dus wel de eerste keer dat het bedrijf de dienst buiten de Verenigde Staten lanceert.

 

Net als met andere bestellingen via Prime Now belooft Amazon alle maaltijden binnen het uur te leveren. De gemiddelde levertijd is momenteel 45 minuten, meldt het bedrijf.