Amazon gaat maaltijden aan huis leveren in Londen

Amazon gaat maaltijden aan huis leveren in Londen

Amazon gaat maaltijden aan huis leveren in Londen

Amazon gaat in Londen bestellingen van restaurants aan huis leveren voor abonnees van Amazon Prime Now. Het wordt zo een nieuwe speler op een markt die al zeer competitief is, met spelers als Deliveroo en Just Eat.

Levering binnen het uur

Klanten van Prime in bepaalde gebieden van Londen zullen maaltijden kunnen bestellen bij ketens als Baltic Restaurant, Crazy Bear, Archipelago en Benares. Daarvoor moeten ze wel gebruik maken van de Prime Now app.

 

“Londen biedt de beste keukens van over heel de wereld, dus we zijn verheugd dat klanten van Amazon Prime nu kunnen genieten van het eten van hun favoriete restaurants via de ultrasnelle Amazon Prime Now-service”, zegt Al Wilkinson, hoofd van Amazon Restaurants in het Verenigd Koninkrijk. Hij voegt er aan toe dat de deelnemende restaurants zorgvuldig werden gekozen door zijn bedrijf.

 

Londen is niet de eerste stad waar Amazon maaltijden aan huis levert: in september 2015 lanceerde het de dienst al in thuisbasis Seattle en later volgden ook nog New York, Dallas, San Francisco, Los Angeles, Chicago, San Diego, Austin, Atlanta, Miami, Baltimore en Portland. Het is dus wel de eerste keer dat het bedrijf de dienst buiten de Verenigde Staten lanceert.

 

Net als met andere bestellingen via Prime Now belooft Amazon alle maaltijden binnen het uur te leveren. De gemiddelde levertijd is momenteel 45 minuten, meldt het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.