Amazon levert boodschappen gratis aan huis

Amazon maakt boodschappenlevering gratis voor Prime-leden in de VS
Foto: Andriy Blokhin / Shutterstock.com

Amazon maakt de thuislevering van verse voeding en boodschappen gratis voor Prime-klanten in de Verenigde Staten. Een agressieve zet, die eindelijk voor een doorbraak in food moet zorgen.

 

"Game changer"

Een "game changer", zo noemt Stephenie Landry, vicedirecteur van boodschappenbezorging bij Amazon, de nieuwe service voor Prime-leden in de Verenigde Staten. Wellicht zal het dat ook zijn, aangezien Amazon-klanten met een Prime-abonnement helemaal niks meer moeten bijbetalen om hun boodschappen aan huis te laten leveren.

 

Amazon rekent erop dat de dienst een van de favoriete voordelen van Prime-leden zal worden. Niet alleen wordt de levering gratis, boodschappen kunnen ook binnen de een à twee uur worden bezorgd. Het gaat dan om bestellingen bij Amazon Fresh en fysieke supermarktketen Whole Foods Market, die voortaan trouwens samen te vinden zijn op eenzelfde onlineportaal.

 

Amazon Fresh maakt comeback

Het nieuws is verrassend, aangezien onlineboodschappendienst Amazon Fresh tot nu toe weinig voet aan de grond wist te krijgen. In 2017 werd in een aantal regio’s zelfs de stekker uit de dienst getrokken. Toch zegt Landry nu dat boodschappenlevering sterk groeit en in de loop van dit jaar opnieuw is uitgebreid naar onder meer Nashville, Orlando en Las Vegas.

 

Ook wie geen toegang heeft tot Amazon Fresh kan elders in de Verenigde Staten toch boodschappen bestellen via Prime Now, belooft Landry tegenover Reuters. Buiten de Verenigde Staten is de gratis levering voorlopig echter nog niet aan de orde.