Amazon opent 10 pop-upwinkels in Britse stadscentra

Amazon opent 10 pop-upwinkels in Britse stadscentra
Shutterstock.com

Amazon wil een tiental pop-upwinkels openen in het Verenigd Koninkrijk om kleine online bedrijven te helpen groeien. De winkels zullen ook fungeren als afhaalpunt.

 

'Clicks and Mortar'

Het initiatief is onderdeel van een testprogramma van een jaar in samenwerking met Enterprise Nation, een organisatie die kleine bedrijven ondersteunt. Bedoeling is om honderd kleine bedrijven de kans te geven om hun producten te tonen aan een groot publiek.

 

De eerste 'Clicks and Mortar'-shop opende maandag de deuren in het centrum van Manchester. Er is onder meer plaats voor stepfabrikant Swifty Scooters. Via een pakjesautomaat kunnen Amazon-klanten er ook hun bestellingen afhalen.

 

Amazon is van plan om in totaal 10 Clicks and Mortar-winkels te openen, verspreid over heel het Verenigd Koninkrijk. De exacte locaties zijn nog niet bekendgemaakt. In elk geval zal Amazon voldoende winkelruimte kunnen vinden op prominente plaatsen, want de afgelopen jaren sloten grote ketens als Debenhams, Mothercare en Maplin heel wat vestigingen in de belangrijkste winkelstraten. Volgens brancheorganisatie British Retail Consortium bedraagt de leegstand in de stadscentra momenteel zo’n tien procent.

 

"Amazon is vastbesloten om de groei van kleine bedrijven te ondersteunen, hen te helpen de economie te stimuleren en banen te creëren in het VK. Kleine bedrijven zijn een van onze belangrijkste klantengroepen", aldus Doug Gurr van Amazon UK.