Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek | RetailDetail

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek
Amazon

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

 

Camera’s en sensoren

Dat Amazon werkte aan een winkel zonder kassa’s, is al lang geen geheim meer. Het werd op dat vlak zelfs al op de hielen gezeten door enkele concurrenten en misschien zelfs al voorbijgestoken. Amazon Go zou normaal al in januari van vorig jaar de deuren openen voor het grote publiek, maar die deadline werd dus met een jaar overschreden. Nu is het wel klaar voor de grote start.

 

Klanten die in de winkel van Amazon Go willen winkelen, moeten daarvoor enkel de app installeren op hun smartphone en de nodige gegevens overmaken aan Amazon. Om de winkel binnen te geraken, moeten ze vervolgens een unieke QR-code scannen. In de winkel maken camera’s gebruik van sensoren om na te gaan welke producten de klant allemaal in zijn winkelmandje dropt. De klant kan daarna de winkel gewoon uitwandelen, waarbij betaling automatisch gebeurt.

 

Geen uitbreidingsplannen

Voorlopig heeft Amazon nog niet meteen plannen om de technologie van Amazon Go op grote schaal te gebruiken, al is er wel heel wat interesse van het grote publiek.

 

“Het voorbije jaar hebben we gewerkt aan het perfectioneren van het systeem. Nu we open zijn voor het grote publiek, is onze doel om te leren hoe we de technologie voor iedereen kunnen laten werken”, zegt Gianna Puerini, vicepresident van Amazon Go, aan USA Today.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Back to top