Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek
Amazon

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

 

Camera’s en sensoren

Dat Amazon werkte aan een winkel zonder kassa’s, is al lang geen geheim meer. Het werd op dat vlak zelfs al op de hielen gezeten door enkele concurrenten en misschien zelfs al voorbijgestoken. Amazon Go zou normaal al in januari van vorig jaar de deuren openen voor het grote publiek, maar die deadline werd dus met een jaar overschreden. Nu is het wel klaar voor de grote start.

 

Klanten die in de winkel van Amazon Go willen winkelen, moeten daarvoor enkel de app installeren op hun smartphone en de nodige gegevens overmaken aan Amazon. Om de winkel binnen te geraken, moeten ze vervolgens een unieke QR-code scannen. In de winkel maken camera’s gebruik van sensoren om na te gaan welke producten de klant allemaal in zijn winkelmandje dropt. De klant kan daarna de winkel gewoon uitwandelen, waarbij betaling automatisch gebeurt.

 

Geen uitbreidingsplannen

Voorlopig heeft Amazon nog niet meteen plannen om de technologie van Amazon Go op grote schaal te gebruiken, al is er wel heel wat interesse van het grote publiek.

 

“Het voorbije jaar hebben we gewerkt aan het perfectioneren van het systeem. Nu we open zijn voor het grote publiek, is onze doel om te leren hoe we de technologie voor iedereen kunnen laten werken”, zegt Gianna Puerini, vicepresident van Amazon Go, aan USA Today.