Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen | RetailDetail

Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen

Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen
Shutterstock

Amazon heeft besloten om twee vestigingen van Whole Foods in het Verenigd Koninkrijk te sluiten. Het gaat tevens over de twee enige vestigingen van de keten buiten Londen.

Groter en niet in Londen

De winkels die zullen moeten sluiten staan in Giffnock (Schotland) en in Cheltenham (West-Engeland). De twee supermarkten vallen een beetje uit de toon ten opzichte van de andere vestigingen in het Verenigd Koninkrijk: niet alleen liggen ze niet in Londen, ze zijn ook een stuk groter. 

 

“We blijven toegewijd aan de Britse markt en we zullen blijven werken aan manier om natuurlijke en biologische voeding van hoge kwaliteit naar onze klanten te brengen”, liet Whole Foods in een persbericht verstaan.

 

Whole Foods is al sinds 2004 te vinden het Verenigd Koninkrijk, toen het zeven vestigingen van Fresh & Wild in handen kreeg. Later voegde het nog eens twee nieuwe winkels toe, wat het totaal momenteel op negen brengt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top