Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen | RetailDetail

Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen

Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen
Shutterstock

Amazon heeft besloten om twee vestigingen van Whole Foods in het Verenigd Koninkrijk te sluiten. Het gaat tevens over de twee enige vestigingen van de keten buiten Londen.

Groter en niet in Londen

De winkels die zullen moeten sluiten staan in Giffnock (Schotland) en in Cheltenham (West-Engeland). De twee supermarkten vallen een beetje uit de toon ten opzichte van de andere vestigingen in het Verenigd Koninkrijk: niet alleen liggen ze niet in Londen, ze zijn ook een stuk groter. 

 

“We blijven toegewijd aan de Britse markt en we zullen blijven werken aan manier om natuurlijke en biologische voeding van hoge kwaliteit naar onze klanten te brengen”, liet Whole Foods in een persbericht verstaan.

 

Whole Foods is al sinds 2004 te vinden het Verenigd Koninkrijk, toen het zeven vestigingen van Fresh & Wild in handen kreeg. Later voegde het nog eens twee nieuwe winkels toe, wat het totaal momenteel op negen brengt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.