Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen | RetailDetail

Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen

Amazon sluit twee Britse Whole Foods-vestigingen
Shutterstock

Amazon heeft besloten om twee vestigingen van Whole Foods in het Verenigd Koninkrijk te sluiten. Het gaat tevens over de twee enige vestigingen van de keten buiten Londen.

Groter en niet in Londen

De winkels die zullen moeten sluiten staan in Giffnock (Schotland) en in Cheltenham (West-Engeland). De twee supermarkten vallen een beetje uit de toon ten opzichte van de andere vestigingen in het Verenigd Koninkrijk: niet alleen liggen ze niet in Londen, ze zijn ook een stuk groter. 

 

“We blijven toegewijd aan de Britse markt en we zullen blijven werken aan manier om natuurlijke en biologische voeding van hoge kwaliteit naar onze klanten te brengen”, liet Whole Foods in een persbericht verstaan.

 

Whole Foods is al sinds 2004 te vinden het Verenigd Koninkrijk, toen het zeven vestigingen van Fresh & Wild in handen kreeg. Later voegde het nog eens twee nieuwe winkels toe, wat het totaal momenteel op negen brengt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.