Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen | RetailDetail

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen
Foto: PeterVandenbelt / Shutterstock.com

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

 

In gesprek met The Grove, L.A.

Amazon is in gesprek met onder andere vastgoedondernemer Rick Caruso om in zijn bekende openluchtwinkelcentrum The Grove in Los Angeles een vestiging van Amazon Go te openen, zegt nieuwswebsite Recode van insiders te hebben vernomen. Ook thuisstad Seattle zou nog meer Amazon Go-supermarkten krijgen. Concreet zou Amazon zes nieuwe winkelopeningen voorzien.

 

Dat Amazon volop aan een verdere uitrol van de kassaloze en – in theorie – onbemande winkel werkt, bevestigt ook Bloomberg. Er zouden vier mensen zijn aangeworven specifiek om voor Amazon Go te werken. Het gaat dan onder meer om locatiemanagers en bouwmanagers. Amazon wil dichter bij de consument staan en niks is dichter dan de alomtegenwoordige gemakswinkels, legt Bloomberg de strategie van de voormalige online pure player uit. Gemakswinkels zijn in de Verenigde Staten goed voor meer dan 200 miljard dollar omzet, het grote segment van de tankstations nog buiten beschouwing gelaten.

 

Binnen met QR, buiten zonder kassa

Amazon Go is een kleine buurtsupermarkt of gemakswinkel waar consumenten binnen- en buitenlopen zonder een kassa voorbij te komen. Bij het binnenkomen moeten shoppers inloggen door een QR-code te scannen met hun smartphone, waarna camera’s en sensoren automatisch registreren welke producten de klanten in hun boodschappentas stoppen. Bij het naar buiten gaan wordt het winkelmandje vanzelf afgerekend en enkele minuten later gaat het aankoopbedrag vanzelf van je rekening.

 

In principe zou de supermarkt dan ook volledig automatisch kunnen functioneren, zonder dat er nog een winkelmedewerker aan te pas komt. Op dit moment is de eerste Amazon Go-winkel echter opvallend sterk bemand: er is personeel dat ter plaatse bereidingen maakt voor de verstoog, zoals broodjes en salades, maar ook heel wat onthaalmedewerkers en hostessen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top