Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen | RetailDetail

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen
Foto: PeterVandenbelt / Shutterstock.com

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

 

In gesprek met The Grove, L.A.

Amazon is in gesprek met onder andere vastgoedondernemer Rick Caruso om in zijn bekende openluchtwinkelcentrum The Grove in Los Angeles een vestiging van Amazon Go te openen, zegt nieuwswebsite Recode van insiders te hebben vernomen. Ook thuisstad Seattle zou nog meer Amazon Go-supermarkten krijgen. Concreet zou Amazon zes nieuwe winkelopeningen voorzien.

 

Dat Amazon volop aan een verdere uitrol van de kassaloze en – in theorie – onbemande winkel werkt, bevestigt ook Bloomberg. Er zouden vier mensen zijn aangeworven specifiek om voor Amazon Go te werken. Het gaat dan onder meer om locatiemanagers en bouwmanagers. Amazon wil dichter bij de consument staan en niks is dichter dan de alomtegenwoordige gemakswinkels, legt Bloomberg de strategie van de voormalige online pure player uit. Gemakswinkels zijn in de Verenigde Staten goed voor meer dan 200 miljard dollar omzet, het grote segment van de tankstations nog buiten beschouwing gelaten.

 

Binnen met QR, buiten zonder kassa

Amazon Go is een kleine buurtsupermarkt of gemakswinkel waar consumenten binnen- en buitenlopen zonder een kassa voorbij te komen. Bij het binnenkomen moeten shoppers inloggen door een QR-code te scannen met hun smartphone, waarna camera’s en sensoren automatisch registreren welke producten de klanten in hun boodschappentas stoppen. Bij het naar buiten gaan wordt het winkelmandje vanzelf afgerekend en enkele minuten later gaat het aankoopbedrag vanzelf van je rekening.

 

In principe zou de supermarkt dan ook volledig automatisch kunnen functioneren, zonder dat er nog een winkelmedewerker aan te pas komt. Op dit moment is de eerste Amazon Go-winkel echter opvallend sterk bemand: er is personeel dat ter plaatse bereidingen maakt voor de verstoog, zoals broodjes en salades, maar ook heel wat onthaalmedewerkers en hostessen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!