Amazon wil voedingssupermarkten openen | RetailDetail

Amazon wil voedingssupermarkten openen

Amazon wil voedingssupermarkten openen

E-tailer Amazon werkt aan een netwerk van kleine supermarkten voor voedingswaren, waarmee de online gigant ook een grotere voet aan de grond wil krijgen in de voedingsdistributie.

Voeding blijft offline-verhaal

Het concern wil die voedingssupermarkten in de eerste fase wel alleen toegankelijk maken voor klanten van Amazon Fresh en die zich laten toeleggen op bederfbare voeding.

 

Naast zijn voedingssupermarkten werkt Amazon volgens de Wall Street Journal ook aan drive-ins, waar consumenten hun online gekochte goederen in de koffer van hun wagen kunnen laten plaatsen, schrijft The Wall Street Journal.

 

Ook drive-ins

Voor heel wat producten is het intussen de gewoonste zaak om ze via het internet aan te kopen en aan huis te laten leveren, maar voor voedingsproducten blijven de meeste consumenten kiezen voor een aankoop via de klassieke winkels. Slechts 2% wordt immers al online gekocht. Bovendien leeft 80% van de Amerikanen op minder dan 2,5 mijl van een voedingswinkel.

 

In de voedingsdistributie levert de internetgigant tot dusver in een aantal Amerikaanse steden en in Londen nu al verse voeding aan huis via AmazonFresh. De klanten dienen daarvoor een abonnement van 14,99 dollar per maand te nemen, bovenop hun lidmaatschap van Amazon Prime. Analisten verwachten dat Amazon zijn supermarkten zo veel mogelijk complementair gaat willen maken aan die bezorgservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top