Amazon zoekt Britse locaties voor kassaloze winkels

Foto: Cascade Creatives / Shutterstock.com

Amazon zoekt panden in het Verenigd Koninkrijk om er de eerste Britse Amazon Go-vestigingen te openen. De kassaloze gemakswinkel van Amazon zal waarschijnlijk binnenkort de plas oversteken.

 

Kleine winkels over het hele land

In het Verenigd Koninkrijk zoekt Amazon naar kleine winkellocaties, schrijft The Times: de Amerikaanse retailer wil volgens de krant een aanzienlijk aantal winkels over het hele land kopen, bij voorkeur met een oppervlakte tussen 370 en 470 m². Die lijken perfect voor vestigingen van Amazon Go, de kassaloze keten waarvan e-commercereus Amazon de merknaam ook in het Verenigd Koninkrijk al heeft laten patenteren. Vandaar gonst het nu over het Kanaal van de geruchten dat de e-commercereus er vestigingen van zijn hoogtechnologische buurtwinkels wil openen.

 

In de Verenigde Staten heeft Amazon ondertussen al zes winkels van Amazon Go en in New York opende recent nog de eerste fysieke non-foodshop van de retailer. De komende jaren wil Amazon zijn fysieke expansie drastisch versnellen, met als doel ongeveer 3000 eigen winkels te hebben tegen 2021. De kans dat Amazon dus inderdaad binnenkort de grote plas oversteekt, is zeer reëel.