Ambitieus Albert Heijn komt nu ook naar Ronse

Ambitieus Albert Heijn komt nu ook naar Ronse
Shutterstock.com

Het expansieritme van Albert Heijn vertraagt niet in België: volgens bronnen uit de vastgoedsector zitten er tientallen projecten in de pijplijn. Dit najaar opent de retailer onder andere een gloednieuwe winkel in het Oost-Vlaamse Ronse.

 

Franchisewinkel

Ronse wordt de negende Albert Heijn in Oost-Vlaanderen en meteen de veertiende franchisewinkel voor de keten. De supermarkt zal worden uitgebaat door Jean-Paul Fraeyman, één van de eerste franchisenemers van de keten in België. “Ik heb de eerste Albert Heijn in West-Vlaanderen geopend en de mensen uit Roeselare aan de Hollandse vla gekregen. Daarom dat ik ontzettend trots ben om een nieuwe winkel te openen in Ronse”, zegt de ondernemer, die op zoek is naar een vijftigtal werkkrachten.

 

Momenteel heeft Albert Heijn 38 winkels in het land en het expansieritme vertraagt niet. Opvallend is wel dat de recentste openingen zo goed als altijd franchisewinkels zijn en geen filialen. Naast Ronse openen er dit najaar alvast nog nieuwe vestigingen in Zaventem en Ternat, die allebei zullen worden uitgebaat door franchisenemer Peeters-Govers. Officieel neemt Ahold Delhaize in 2019 een beslissing over de toekomst van Albert Heijn in België. Voorlopig echter wijst niets op een mogelijke exit. Integendeel: bronnen uit de vastgoedsector bevestigen aan RetailDetail dat de retailer in België nog ‘tientallen’ projecten in de pijplijn heeft zitten.