Antoine de Saint-Affrique wordt nieuwe baas Danone

Barry Callebaut

(Update) Bij zijn zoektocht naar een nieuwe CEO is zuivelgigant Danone uitgekomen bij Antoine de Saint-Affrique, momenteel nog topman van Barry Callebaut.

 

Ervaring

Het is nu officieel: de raad van bestuur van zuivel- en watergigant Danone heeft maandagavond de Fransman Antoine de Saint-Affrique benoemd tot nieuwe CEO. De topman van Barry Callebaut kondigde op 22 april aan dat hij eind augustus zou opstappen bij de Zwitserse chocolademaker, waarna her en der speculaties ontstonden dat hij de topkandidaat zou zijn om het roer over te nemen bij Danone.

 

De Saint-Affrique moet bij de yoghurtmaker de in maart ontslagen Emmanuel Faber vervangen. Die laatste werd bedankt voor bewezen diensten onder druk van enkele activistische aandeelhouders die het beleid van de ex-CEO sterk op de korrel namen. Vooral het feit dat de financiële prestaties van het bedrijf ver achterbleven bij die van rivalen als Nestlé en Unilever, werd hem zwaar aangerekend.

 

De 57-jarige Fransman, sinds oktober 2015 CEO van Barry Callebaut, heeft een ruime ervaring in de voedingssector: hij was gedurende meer dan twintig jaar actief bij Unilever in verschillende leidinggevende functies. Overigens is Danone geen onbekend terrein voor hem: in de jaren 1990 was hij reeds enkele jaren aan de slag bij de Franse groep.