Appels en peren in duurzame verpakkingen bij Colruyt | RetailDetail

Appels en peren in duurzame verpakkingen bij Colruyt

Appels en peren in duurzame verpakkingen bij Colruyt

De appels, peren, tomaten en paprika’s van Boni Selection worden voortaan verpakt in een kartonnen schaaltje dat wordt gemaakt van gerecycleerd kartonafval van de Colruyt Group. Dat schaaltje kan zelf ook nog gerecycleerd worden.

Opvallende verpakkingen

“De alom bekende pulpschaaltjes zijn vervangen door gerecycleerde kartonnetjes. Distributiecentra persen het kartonafval van voornamelijk Colruytwinkels bij elkaar. Dat papier wordt op zijn beurt verwerkt tot de gebruiksklare nieuwe schaaltjes. Zo wordt er meer dan 450 ton papier gerecycleerd per jaar bij Colruyt”, schrijft de Halse retailgroep in een persbericht.

 

Daarnaast heeft Colruyt er voor gekozen om de verpakkingen opvallender te maken: er zijn voortaan leuke weetjes, smaakprofielen en gebruiksaanwijzingen op te vinden. “Speciaal voor de appelen en peren is er een fruitwijzer opgesteld. Hiermee krijg je een overzicht van welke soorten en smaken van appelen en peren Colruyt Group in de aanbieding heeft.” Bij producten van Boni Selection Kids zijn er zelfs spelletjes op de verpakkingen gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.