ARC Food Invest neemt Ansolive over | RetailDetail

ARC Food Invest neemt Ansolive over

ARC Food Invest neemt Ansolive over

ARC Food Invest heeft het Belgische Ansolive, specialist in olijven en mediterrane producten, overgenomen. Die overname komt twee jaar na de aankoop van L’Artisane Food, de Belgische marktleider in verse artisanale pizza’s.

 

Belgische bedrijven ondersteunen

"De waarden van Ansolive spreken ons aan. Daarnaast zijn ook hun innoverende aanpak en hun grote procesbeheersing, aangevuld met IFS, BRC en ISO 22000 certificaten, een grote troef", aldus Christophe Mottint, gedelegeerd bestuurder van ARC Food Invest.

 

"Ansolive is een schitterend bedrijf dat enkel verdere ontwikkeling vraagt. Net zoals we al deden bij L’Artisane, met bijvoorbeeld de ontwikkeling van een nieuwe op hout gestookte oven om pizza’s te bereiden, willen we blijven investeren in de productiemogelijkheden."

 

ARC Food Invest wordt geleid door drie ondernemers en heeft als doel om in Belgische bedrijven, die gespecialiseerd zijn in verse voedingsproducten, te investeren en ze te ondersteunen.

 

"Onze doelstelling is Ansolive verder te laten groeien en vooruitstrevend te blijven,” aldus Christophe Mottint. "We kijken niet alleen naar vandaag en morgen, maar naar de lange termijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".