Asda lanceert "afhalen binnen het uur"-service

Asda lanceert "afhalen binnen het uur"-service
Asda

Walmart-dochter Asda gaat een afhaalservice binnen het uur na bestelling uitrollen in het Verenigd Koninkrijk en zet een test op met Kellogg’s en Unilever.

 

Definitieve uitrol

Asda gaat "Express Click & Collect", waarbij klanten de boodschappen al één uur na bestelling kunnen afhalen, begin februari invoeren in 25 winkels. Tegen het eind van volgende maand zou de dienst beschikbaar moeten zijn in enkele honderden filialen, schrijft Charged.De dienst is reeds met succes getest in de winkels in Killingbeck en Middelton. Klanten die gebruik willen maken van de afhaaldienst, kunnen kiezen uit het volledige gamma van de supermarktketen.

 

"Toen we de test met Express Click & Collect lanceerden, verwachtten we dat mensen items die ze vergeten waren zouden bestellen, of basisproducten zoals brood, melk of luiers en last-minute ingrediënten voor het diner", zegt vicepresident online Simon Gregg. "In werkelijkheid is het voor alles gebruikt, gaande van kleine wekelijkse boodschappen tot mensen die gewoon een paar basisbenodigdheden willen ophalen. Als antwoord op de enorme vraag die we tijdens de proef hebben gezien, werken we er hard aan dit begin dit jaar verder uit te rollen."

 

Plastic

Asda heeft intussen ook een nieuw duurzaamheidsproject aangekondigd. In Leeds zullen klanten bepaalde producten zoals koffie, thee, ontbijtgranen, pasta en rijst via speciale automaten in bulk kunnen kopen. De retailer werkt daarvoor samen met enkele grote leveranciers als Kellogg’s en Unilever.

 

Bedoeling van de test is om het gebruik van plastic zoveel mogelijk terug te dringen. De test zal drie maanden duren en in die tijd wil Asda ook zo veel mogelijk feedback van klanten verzamelen.