Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus | RetailDetail

Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Het Franse supermarktbedrijf Auchan investeert 20 miljoen euro in de bouw van een nieuwe campus in Villeneuve-d’Asq, een voorstad van Rijsel. Daarnaast start het een inkoopcentrale in samenwerking met Système U.

 

Investeringsplan

Op de nieuwe campus zullen verschillende diensten, zoals financiën, informatica, aankopen en het juridisch departement gegroepeerd worden voor de volledige groep. De bedoeling is om de nieuwe kantoren tegen eind 2019 te openen.

 

De nieuwe campus maakt deel uit van een groot investeringsplan van Auchan, dat alles samen 1,3 miljard euro gaat kosten. Daarbij worden ook alle hypermarkten en supermarkten van de keten volledig vernieuwd. Daarnaast wordt er ook fors geïnvesteerd in de digitalisering van een aantal diensten.

 

Inkoopcentrale

Ondertussen gaat Auchan ook een stap verder in zijn samenwerking met Système U. Enkele jaren geleden besloten de twee ketens al om hun inkopen samen te doen, waarbij Système U een onderhandelingsmandaat kreeg van Auchan, maar nu wordt er ook een echte inkoopcentrale opgericht.

 

De nieuwe structuur krijgt de naam Alliance en is een herbevestiging van de bereidheid van de twee retailers om nauw samen te werken. De samenwerking moet wel nog goedgekeurd worden door de Franse mededingingsautoriteit.

 

Begin 2015 gaven beide partijen al aan dat ze hun samenwerking verder wilden uitdiepen. Daarbij werd onder andere besloten dat een deel winkels van beide partijen uitgewisseld zou worden. Auchan moest toen een aantal hypermarkten van Système U in handen krijgen, terwijl die dan weer meer dan 250 supermarkten van Simply Market, onderdeel van Auchan, ging overnemen. Die winkelruil is er echter nooit gekomen. Met deze inkoopcentrale duiden beide partijen wel aan dat de liefde nog niet helemaal bekoeld is.

 

Auchan heeft in Frankrijk ook al een samenwerking lopen met Boulanger, waarbij die laatste de inkopen doet op vlak van huishoudapparaten. Beide samenwerkingen hebben als doel de aankoopprijzen zo laag mogelijk te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.