Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus | RetailDetail

Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Het Franse supermarktbedrijf Auchan investeert 20 miljoen euro in de bouw van een nieuwe campus in Villeneuve-d’Asq, een voorstad van Rijsel. Daarnaast start het een inkoopcentrale in samenwerking met Système U.

 

Investeringsplan

Op de nieuwe campus zullen verschillende diensten, zoals financiën, informatica, aankopen en het juridisch departement gegroepeerd worden voor de volledige groep. De bedoeling is om de nieuwe kantoren tegen eind 2019 te openen.

 

De nieuwe campus maakt deel uit van een groot investeringsplan van Auchan, dat alles samen 1,3 miljard euro gaat kosten. Daarbij worden ook alle hypermarkten en supermarkten van de keten volledig vernieuwd. Daarnaast wordt er ook fors geïnvesteerd in de digitalisering van een aantal diensten.

 

Inkoopcentrale

Ondertussen gaat Auchan ook een stap verder in zijn samenwerking met Système U. Enkele jaren geleden besloten de twee ketens al om hun inkopen samen te doen, waarbij Système U een onderhandelingsmandaat kreeg van Auchan, maar nu wordt er ook een echte inkoopcentrale opgericht.

 

De nieuwe structuur krijgt de naam Alliance en is een herbevestiging van de bereidheid van de twee retailers om nauw samen te werken. De samenwerking moet wel nog goedgekeurd worden door de Franse mededingingsautoriteit.

 

Begin 2015 gaven beide partijen al aan dat ze hun samenwerking verder wilden uitdiepen. Daarbij werd onder andere besloten dat een deel winkels van beide partijen uitgewisseld zou worden. Auchan moest toen een aantal hypermarkten van Système U in handen krijgen, terwijl die dan weer meer dan 250 supermarkten van Simply Market, onderdeel van Auchan, ging overnemen. Die winkelruil is er echter nooit gekomen. Met deze inkoopcentrale duiden beide partijen wel aan dat de liefde nog niet helemaal bekoeld is.

 

Auchan heeft in Frankrijk ook al een samenwerking lopen met Boulanger, waarbij die laatste de inkopen doet op vlak van huishoudapparaten. Beide samenwerkingen hebben als doel de aankoopprijzen zo laag mogelijk te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top