Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Het Franse supermarktbedrijf Auchan investeert 20 miljoen euro in de bouw van een nieuwe campus in Villeneuve-d’Asq, een voorstad van Rijsel. Daarnaast start het een inkoopcentrale in samenwerking met Système U.

 

Investeringsplan

Op de nieuwe campus zullen verschillende diensten, zoals financiën, informatica, aankopen en het juridisch departement gegroepeerd worden voor de volledige groep. De bedoeling is om de nieuwe kantoren tegen eind 2019 te openen.

 

De nieuwe campus maakt deel uit van een groot investeringsplan van Auchan, dat alles samen 1,3 miljard euro gaat kosten. Daarbij worden ook alle hypermarkten en supermarkten van de keten volledig vernieuwd. Daarnaast wordt er ook fors geïnvesteerd in de digitalisering van een aantal diensten.

 

Inkoopcentrale

Ondertussen gaat Auchan ook een stap verder in zijn samenwerking met Système U. Enkele jaren geleden besloten de twee ketens al om hun inkopen samen te doen, waarbij Système U een onderhandelingsmandaat kreeg van Auchan, maar nu wordt er ook een echte inkoopcentrale opgericht.

 

De nieuwe structuur krijgt de naam Alliance en is een herbevestiging van de bereidheid van de twee retailers om nauw samen te werken. De samenwerking moet wel nog goedgekeurd worden door de Franse mededingingsautoriteit.

 

Begin 2015 gaven beide partijen al aan dat ze hun samenwerking verder wilden uitdiepen. Daarbij werd onder andere besloten dat een deel winkels van beide partijen uitgewisseld zou worden. Auchan moest toen een aantal hypermarkten van Système U in handen krijgen, terwijl die dan weer meer dan 250 supermarkten van Simply Market, onderdeel van Auchan, ging overnemen. Die winkelruil is er echter nooit gekomen. Met deze inkoopcentrale duiden beide partijen wel aan dat de liefde nog niet helemaal bekoeld is.

 

Auchan heeft in Frankrijk ook al een samenwerking lopen met Boulanger, waarbij die laatste de inkopen doet op vlak van huishoudapparaten. Beide samenwerkingen hebben als doel de aankoopprijzen zo laag mogelijk te houden.