Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus | RetailDetail

Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Auchan investeert miljoenen in nieuwe campus

Het Franse supermarktbedrijf Auchan investeert 20 miljoen euro in de bouw van een nieuwe campus in Villeneuve-d’Asq, een voorstad van Rijsel. Daarnaast start het een inkoopcentrale in samenwerking met Système U.

 

Investeringsplan

Op de nieuwe campus zullen verschillende diensten, zoals financiën, informatica, aankopen en het juridisch departement gegroepeerd worden voor de volledige groep. De bedoeling is om de nieuwe kantoren tegen eind 2019 te openen.

 

De nieuwe campus maakt deel uit van een groot investeringsplan van Auchan, dat alles samen 1,3 miljard euro gaat kosten. Daarbij worden ook alle hypermarkten en supermarkten van de keten volledig vernieuwd. Daarnaast wordt er ook fors geïnvesteerd in de digitalisering van een aantal diensten.

 

Inkoopcentrale

Ondertussen gaat Auchan ook een stap verder in zijn samenwerking met Système U. Enkele jaren geleden besloten de twee ketens al om hun inkopen samen te doen, waarbij Système U een onderhandelingsmandaat kreeg van Auchan, maar nu wordt er ook een echte inkoopcentrale opgericht.

 

De nieuwe structuur krijgt de naam Alliance en is een herbevestiging van de bereidheid van de twee retailers om nauw samen te werken. De samenwerking moet wel nog goedgekeurd worden door de Franse mededingingsautoriteit.

 

Begin 2015 gaven beide partijen al aan dat ze hun samenwerking verder wilden uitdiepen. Daarbij werd onder andere besloten dat een deel winkels van beide partijen uitgewisseld zou worden. Auchan moest toen een aantal hypermarkten van Système U in handen krijgen, terwijl die dan weer meer dan 250 supermarkten van Simply Market, onderdeel van Auchan, ging overnemen. Die winkelruil is er echter nooit gekomen. Met deze inkoopcentrale duiden beide partijen wel aan dat de liefde nog niet helemaal bekoeld is.

 

Auchan heeft in Frankrijk ook al een samenwerking lopen met Boulanger, waarbij die laatste de inkopen doet op vlak van huishoudapparaten. Beide samenwerkingen hebben als doel de aankoopprijzen zo laag mogelijk te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.