Nieuw concept Auchan gepland voor maart 2019 | RetailDetail

Auchan plant nieuwe concepten voor hyper en super

Auchan plant nieuwe concepten voor hyper en super
Shutterstock

In maart van 2019 wil de Franse groep Auchan een nieuw concept voor zijn hypermarkten lanceren. Daarnaast zal de groep het Chinese concept Auchan Minute ook naar andere landen brengen.

Minder huismerken

Het nieuwe concept moet ervoor zorgen dat de hypermarkt in de toekomst nog weet te overleven, heeft CEO Wilhelm Hubner laten verstaan. Binnen het bedrijf wordt het concept ook niet langer aangeduid als een hypermarkt, waarmee Hubner dus stelt dat Auchan met iets compleet nieuws op de markt wil komen. Wat dat dan exact wil zeggen, is nog niet helemaal duidelijk. Naast Frankrijk moet het nieuwe concept ook een plaats krijgen in enkele andere landen waar Auchan al stevig voet aan de grond heeft.

 

Daarnaast wil Auchan ook Auchan Minute verder uitrollen in andere landen. Dat buurtwinkelconcept is momenteel al sterk aanwezig in China, maar moet in de toekomst ook te vinden zijn in andere landen, waaronder ook Frankrijk.

 

Tot slot wil Hubner ook af van het grote aantal huismerken. Momenteel beschikt Auchan over liefst 230 eigen merken, maar als het aan de CEO ligt schieten er daar in de toekomst nog maar maximaal vijftien van over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.