Auchan test robots die boodschappen dragen | RetailDetail

Auchan test robots die boodschappen dragen

Auchan test robots die boodschappen dragen

De Franse keten Auchan gaat robots testen die boodschappen voor klanten kunnen dragen. De eerste Franse winkel waar de robot WiiGO getest wordt is het filiaal in Englos, vlakbij Rijsel.

Steeds in de buurt van klant

De WiiGo kan dankzij een camera zijn klant herkennen en hem zo door de winkel volgen. De robot blijft steeds binnen een straal van 1,50 meter van zijn gebruiker. Ook aan de kassa moet het eenvoudiger zijn voor de consument, aangezien er een speciale kassa in gebruik wordt genomen.

 

In een eerste fase zal de robot een maand getest worden, daarna wordt bekeken of het ook op een bredere basis kan gebruikt worden. De huidige robot is immers een prototype, dat nog enkele duizenden euro’s kost.

 

In eerste instantie zal de robot gebruikt worden om minder mobiele mensen te helpen, zoals zwangere vrouwen of bejaarden. Auchan testte eerder al een gelijkaardige technologie in Portugal: daar waren de eerste reacties overwegend positief.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!