Auchan test robots die boodschappen dragen | RetailDetail

Auchan test robots die boodschappen dragen

Auchan test robots die boodschappen dragen

De Franse keten Auchan gaat robots testen die boodschappen voor klanten kunnen dragen. De eerste Franse winkel waar de robot WiiGO getest wordt is het filiaal in Englos, vlakbij Rijsel.

Steeds in de buurt van klant

De WiiGo kan dankzij een camera zijn klant herkennen en hem zo door de winkel volgen. De robot blijft steeds binnen een straal van 1,50 meter van zijn gebruiker. Ook aan de kassa moet het eenvoudiger zijn voor de consument, aangezien er een speciale kassa in gebruik wordt genomen.

 

In een eerste fase zal de robot een maand getest worden, daarna wordt bekeken of het ook op een bredere basis kan gebruikt worden. De huidige robot is immers een prototype, dat nog enkele duizenden euro’s kost.

 

In eerste instantie zal de robot gebruikt worden om minder mobiele mensen te helpen, zoals zwangere vrouwen of bejaarden. Auchan testte eerder al een gelijkaardige technologie in Portugal: daar waren de eerste reacties overwegend positief.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.