Rémy Cointreau groeide met 4 procent in afgelopen boekjaar | RetailDetail

Azië doet Rémy Cointreau met 4% groeien

Azië doet Rémy Cointreau met 4% groeien
Shutterstock

Drankenproducent Rémy Cointreau heeft in het voorbije boekjaar, dat op 31 maart ten einde liep, zijn omzet met 4,2% zien groeien naar 1,09 miljard euro. Op organische basis was er zelfs sprake van een groei van 4,7%.

Sterke prestaties eigen merken

Die groei heeft Rémy Cointreau vooral te danken aan de eigen merken. Zo groeide Rémy Martin met 10% en was er voor alle groepsmerken samen sprake van een opmars van 7,4%. De omzet van de partnermerken daalde wel met 14,2%, al was dat voor een groot stuk te wijten aan het stopzetten van de samenwerking met Piper Heidseck. Andere merken vertoonden immers wel nog een mooie groei.

 

In de EMEA-regio daalde de omzet van het Franse bedrijf nochtans met 2,7%: vooral in West-Europa was er sprake van een terugval. De resultaten in Afrika werden dan weer belemmerd door zwakke prestaties in Nigeria. In Azië en Oceanië steeg de omzet met 7,5%, vooral dankzij het herstel in China en een sterke verkoop in Australië. In Japan waren de resultaten minder vanwege de sterke yen en hogere prijzen. In de Verenigde Staten stabiliseerde de omzet, na enkele jaren van sterke groei. Daar tegenover stond wel dat de groei in Canada en Latijns-Amerika versnelde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Back to top