Bakker Alink opent winkel voor brood van gisteren

Bakker Alink opent winkel voor brood van gisteren

Bakker Alink opende deze week in Enschede een nieuwe winkel speciaal voor brood dat over is. Klanten kunnen er voor 1 euro vers brood van gisteren kopen.

 

In eigen verkooppunt

De nieuwe winkel van vijftig vierkante meter aan de Enschedese Lipperkerkerstraat heeft  grootbrood, zachte broodjes en enkele specialiteiten in het assortiment. Alink zegt de eerste bakker in Twente te zijn die met vers brood van gisteren is gestart. “We bieden dit bovendien in een eigen verkooppunt aan”, vertelt Guus Alink. De producten die allemaal 1 euro per verpakking kosten, worden ’s morgens aangeleverd. Ze zijn afkomstig van de filialen van bakkerij Alink in Enschede, Losser en Borne.

 

De verkoop van brood van een dag oud bestaat al langer. Bakkerijen elders in het land, zoals Van der Wal Jolink in Apeldoorn en Van der Grijn in Groot-Ammers, brengen in hun winkels brood van een dag oud. Alink opende echter een nieuwe winkel speciaal voor de verkoop van dit brood.

 

Vers bakken: brood over

“We hebben per week soms honderd kratten brood over”, vertelt bakker Alink. “Dat komt omdat we de hele dag door vers bakken voor vier winkels. Dan blijft er altijd brood over. Dat ging weliswaar voor een deel naar de voedselbank, maar ook deels als afval naar boeren in de omgeving. Dat is erg jammer, met name vanwege het belang van minder voedselverspilling en duurzaam gebruik van producten”.

 

Winkelmedewerkers van Alink verzamelen en verpakken het brood en zetten het ’s avonds klaar. De chauffeur haalt het ’s ochtends op voor de nieuwe winkel wanneer hij vanuit de centrale bakkerij in Losser weer vers brood bij de filialen aanlevert. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top