Bakker Alink opent winkel voor brood van gisteren

Bakker Alink opent winkel voor brood van gisteren

Bakker Alink opende deze week in Enschede een nieuwe winkel speciaal voor brood dat over is. Klanten kunnen er voor 1 euro vers brood van gisteren kopen.

 

In eigen verkooppunt

De nieuwe winkel van vijftig vierkante meter aan de Enschedese Lipperkerkerstraat heeft  grootbrood, zachte broodjes en enkele specialiteiten in het assortiment. Alink zegt de eerste bakker in Twente te zijn die met vers brood van gisteren is gestart. “We bieden dit bovendien in een eigen verkooppunt aan”, vertelt Guus Alink. De producten die allemaal 1 euro per verpakking kosten, worden ’s morgens aangeleverd. Ze zijn afkomstig van de filialen van bakkerij Alink in Enschede, Losser en Borne.

 

De verkoop van brood van een dag oud bestaat al langer. Bakkerijen elders in het land, zoals Van der Wal Jolink in Apeldoorn en Van der Grijn in Groot-Ammers, brengen in hun winkels brood van een dag oud. Alink opende echter een nieuwe winkel speciaal voor de verkoop van dit brood.

 

Vers bakken: brood over

“We hebben per week soms honderd kratten brood over”, vertelt bakker Alink. “Dat komt omdat we de hele dag door vers bakken voor vier winkels. Dan blijft er altijd brood over. Dat ging weliswaar voor een deel naar de voedselbank, maar ook deels als afval naar boeren in de omgeving. Dat is erg jammer, met name vanwege het belang van minder voedselverspilling en duurzaam gebruik van producten”.

 

Winkelmedewerkers van Alink verzamelen en verpakken het brood en zetten het ’s avonds klaar. De chauffeur haalt het ’s ochtends op voor de nieuwe winkel wanneer hij vanuit de centrale bakkerij in Losser weer vers brood bij de filialen aanlevert. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nederlandse ontwerper bedenkt nieuw soort modeplatform

23/01/2018

De Nederlandse ontwerper Martijn van Strien heeft met The Post-Couture Collective een nieuw soort modeplatform gelanceerd, dat er voor moet zorgen dat kleding duurzamer en zonder overschotten wordt geproduceerd.

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Back to top