Bakker Ammerlaan zet in op lokaal franchisen

Bakker Ammerlaan zet in op lokaal franchisen

Echte Bakker Ammerlaan in Sassenheim zet in op lokaal franchisen. De ambachtelijke bakkersonderneming met elf winkels zoekt nog zeven lokale ondernemers die als soft franchiser willen gaan ondernemen. Doel van de transitie is het bedrijf een gezonde economische basis geven.

 

Concentreren op produceren

De bakkersonderneming hoopt voor de zomer de goodwill en inventaris van alle winkels te hebben verkocht. Alle locaties zijn gevestigd in huurpanden. Ammerlaan wil zich met het productiebedrijf in Sassenheim verder concentreren op  ambachtelijk produceren voor de winkels en levering aan overige kanalen uitbreiden.

Vier bakkerswinkels hebben inmiddels nieuwe ondernemers,  onder wie Wesley Ammerlaan.  Hij nam twee winkels over, in Voorhout en Lisse. Twee andere winkels zijn onder voorbehoud verkocht aan andere kandidaten, zo meldt vakblad Bakkerswereld.

Soft franchise

Ammerlaan sluit met de ondernemers die de winkels overnemen een koopcontract en een soft franchisecontract voor drie jaar. Ammerlaan levert 80 procent van het volume, waarop de bakker een forse korting van gemiddeld 50 procent geeft.

De franchise-ondernemers zijn vrij in de inrichting van en de uitingen in de winkels. Ze mogen tevens hun eigen naam voeren, als het merk Ammerlaan maar klein terugkomt in de winkels. De ondernemers huren de kassa- en het bestelsysteem van Ammerlaan. De onderneming beheert en monitort de systemen zodat het de voorraden kan beheren.

De nieuwe ondernemers nemen de personeels- en huurcontracten over, kopen de goodwill, de klanten, inventaris en de huidige voorraad. Dit wordt in drie jaar betaald, maar hoeft niet noodzakelijk in een keer te worden voldaan. De voorkeur gaat uit naar investeren in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top