Bakkerij Paul opent in Oostende | RetailDetail

Bakkerij Paul opent in Oostende

Bakkerij Paul opent in Oostende

De Franse keten Bakkerij Paul heeft in Oostende een eerste vestiging geopend aan de Belgische kust. Het is nog maar het derde filiaal van de bakkerijketen in Vlaanderen, maar ondertussen zijn er wel al 22 winkels te vinden in heel België.

Adolf Buylstraat

Het is al sinds februari geweten dat Bakkerij Paul naar Oostende komt, maar nu is de nieuwe vestiging ook officieel geopend. De keten heeft daarvoor zijn intrek genomen in de Adolf Buylstraat, in een pand dat pand werd gerenoveerd door de ondernemersfamilie Vanmoerkerke. “Boulangerie Paul stond al lang op onze hot list. We zijn dan ook erg fier dat we deze grote naam aan ons lijstje kunnen toevoegen”, liet Olivia Vanmoerkerke in februari verstaan. “Wij geloven in het potentieel van Oostende als winkelstad. Wij blijven daarom fors investeren in het kwalitatief verbouwen van winkelpanden.

 

Bakkerij Paul is van oorsprong dan wel een Frans bedrijf, maar de voorbije jaren investeert het fors in België. Voornamelijk in de regio Brussel is het bezig aan een flinke opmars. Daar zijn ondertussen al een vijftiental filialen van de bakkerijketen te vinden. Zo zijn er ook een aantal vestigingen te vinden in Brusselse metrostations en heeft het in Brussel zelfs een cateringformule, met levering aan huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".