Bakkerij Paul opent in Oostende | RetailDetail

Bakkerij Paul opent in Oostende

Bakkerij Paul opent in Oostende

De Franse keten Bakkerij Paul heeft in Oostende een eerste vestiging geopend aan de Belgische kust. Het is nog maar het derde filiaal van de bakkerijketen in Vlaanderen, maar ondertussen zijn er wel al 22 winkels te vinden in heel België.

Adolf Buylstraat

Het is al sinds februari geweten dat Bakkerij Paul naar Oostende komt, maar nu is de nieuwe vestiging ook officieel geopend. De keten heeft daarvoor zijn intrek genomen in de Adolf Buylstraat, in een pand dat pand werd gerenoveerd door de ondernemersfamilie Vanmoerkerke. “Boulangerie Paul stond al lang op onze hot list. We zijn dan ook erg fier dat we deze grote naam aan ons lijstje kunnen toevoegen”, liet Olivia Vanmoerkerke in februari verstaan. “Wij geloven in het potentieel van Oostende als winkelstad. Wij blijven daarom fors investeren in het kwalitatief verbouwen van winkelpanden.

 

Bakkerij Paul is van oorsprong dan wel een Frans bedrijf, maar de voorbije jaren investeert het fors in België. Voornamelijk in de regio Brussel is het bezig aan een flinke opmars. Daar zijn ondertussen al een vijftiental filialen van de bakkerijketen te vinden. Zo zijn er ook een aantal vestigingen te vinden in Brusselse metrostations en heeft het in Brussel zelfs een cateringformule, met levering aan huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.