The Barn opent vijfde biomarkt in Jette

The Barn opent vijfde biomarkt in Jette
Foto: Laure De Bels (Alice Bown)

In augustus opent The Barn zijn vijfde biomarkt in Jette. In de overdekte versmarkt komt ook een shop-in-shop met "zero waste" cosmetica- en reinigingsproducten van La Ressource.

 

Twee nieuwe samenwerkingen

De vierde Brusselse vestiging van de bioketen (er is er ook nog eentje in Antwerpen) krijgt een oppervlakte van 900 m², met voor het eerst ook een hoek van 120 m² met cosmetica- en reinigingsproducten. Die worden in bulk en verpakkingsvrij aangeboden door La Ressource, en de jonge “zero waste”-producent zal er ook workshops organiseren, onder meer over hoe zelf cosmetica te maken.

 

Bij elke winkelopening sluit The Barn ook een nieuwe samenwerking met een lokaal landbouwproject. Naar aanleiding van de winkel in Jette gaat de keten in zee met een teler uit Halle die drie hectare landbouwgrond onder zijn hoede heeft. De ondersteuning bestaat onder meer uit een gezamenlijke volumeplanning en directe korteketenrelatie, net als investeringspremies voor de producenten. Tijdens het hoogseizoen kunnen medewerkers van The Barn sinds dit jaar bovendien bij de boeren ter plaatse gaan helpen.

 

Bevestiging van de filosofie

Voor The Barn bleek de coronacrisis een bevestiging van de duurzame en lokale filosofie van de keten, aldus medeoprichter Quentin Labrique: niet alleen bleven de klanten de formule trouw, de bioketen wist naar eigen zeggen ook de bevoorrading en logistiek onder controle te houden.

 

Zo is tijdens de eerste tien dagen van de crisis een aangepaste logistiek opgezet en zijn de leveringen aan de winkels verdubbeld. Er zijn bij de start van de lockdown op 48 uur tijd ook een vijftiental nieuwe medewerkers aangetrokken om het toegenomen aantal bezoekers te bedienen. De nieuwe vestiging in Jette biedt straks werk aan twaalf extra medewerkers.