Barry Callebaut groeit op krimpende wereldmarkt

Barry Callebaut groeit op krimpende wereldmarkt

Barry Callebaut groeit op krimpende wereldmarkt

Enkele dagen voor we met zijn allen weer volop paaseieren smullen, heeft Barry Callebaut, ’s werelds grootste producent van bulkchocolade, zijn halfjaarresultaten bekendgemaakt. En die smaken naar meer.

Bijna één miljoen ton

Op een nochtans krimpende chocolademarkt wereldwijd slaagden de Zwitsers erin toch bijna 1,5% meer chocolade te verkopen: 946.782 ton om precies te zijn. De omzet groeide tot 3,54 miljard Zwitserse frank (ongeveer 3,3 miljard euro), terwijl de nettowinst uitkwam op 142,1 miljoen Zwitserse frank (130 miljoen euro).

 

Onder meer de focus op meer winstgevende contracten en de integratie van de vorig jaar overgenomen fabriek in Halle, waar Barry Callebaut voor rekening van Mondelez producten van Côte d’Or maakt, leverden een positieve bijdrage. De chocoladereus, die wordt voorgezeten door de Belg Patrick De Maeseneire (CEO van grootaandeelhouder Jacobs Holding), heeft ook nog een grote fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze.

 

Toch zal Barry Callebaut, dat in 1996 ontstond uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry, een versnelling hoger moeten schakelen als het zijn doelstellingen van 4 à 6% groei op middellange termijn wil waarmaken. Topman Antoine de Saint-Affrique zei woensdag bij de voorstelling van de resultaten dat hij er wel in gelooft: “De markten blijven volatiel, maar we hebben er vertrouwen in omdat we over een gezonde portfolio beschikken. We verwachten dat het momentum positief zal blijven". Zowel in Europa als in de VS verwacht hij verder herstel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.