Barry Callebaut groeit op krimpende wereldmarkt

Barry Callebaut groeit op krimpende wereldmarkt

Barry Callebaut groeit op krimpende wereldmarkt

Enkele dagen voor we met zijn allen weer volop paaseieren smullen, heeft Barry Callebaut, ’s werelds grootste producent van bulkchocolade, zijn halfjaarresultaten bekendgemaakt. En die smaken naar meer.

Bijna één miljoen ton

Op een nochtans krimpende chocolademarkt wereldwijd slaagden de Zwitsers erin toch bijna 1,5% meer chocolade te verkopen: 946.782 ton om precies te zijn. De omzet groeide tot 3,54 miljard Zwitserse frank (ongeveer 3,3 miljard euro), terwijl de nettowinst uitkwam op 142,1 miljoen Zwitserse frank (130 miljoen euro).

 

Onder meer de focus op meer winstgevende contracten en de integratie van de vorig jaar overgenomen fabriek in Halle, waar Barry Callebaut voor rekening van Mondelez producten van Côte d’Or maakt, leverden een positieve bijdrage. De chocoladereus, die wordt voorgezeten door de Belg Patrick De Maeseneire (CEO van grootaandeelhouder Jacobs Holding), heeft ook nog een grote fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze.

 

Toch zal Barry Callebaut, dat in 1996 ontstond uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry, een versnelling hoger moeten schakelen als het zijn doelstellingen van 4 à 6% groei op middellange termijn wil waarmaken. Topman Antoine de Saint-Affrique zei woensdag bij de voorstelling van de resultaten dat hij er wel in gelooft: “De markten blijven volatiel, maar we hebben er vertrouwen in omdat we over een gezonde portfolio beschikken. We verwachten dat het momentum positief zal blijven". Zowel in Europa als in de VS verwacht hij verder herstel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

Back to top