Barry Callebaut lanceert roze chocolade | RetailDetail

Barry Callebaut lanceert roze chocolade

Barry Callebaut lanceert roze chocolade
Barry Callebaut

De Belgisch-Zwitserse chocoladereus Barry Callebaut heeft een nieuw soort chocolade op de markt gebracht. De roze chocolade wordt gemaakt van een bepaald soort cacaoboon, waardoor ze een fruitige smaak en de opvallende kleur krijgt.

Vierde soort

“De chocolade werd ontdekt uit een selectie van veel verschillende soorten cacaobonen”, zegt woordvoerder Korneel Warlop, die zegt dat de zoektocht naar die cacaoboon liefst dertien jaar geduurd heeft. Daarbij werkte de chocolademaker nauw samen met de Duitse Jacobs University. De naam ‘ruby’ verwijst ook naar de cacaoboon die wordt gebruikt tijdens het productieproces. De nieuwe chocolade werd dinsdag al voorgesteld in de Chinese stad Shanghai.

 

“We kijken er naar uit om met onze partners te werken om deze innovatieve doorbraak te introduceren op de markt en om de nieuwe ruby chocolade als vierde soort beschikbaar te maken voor chocolademakers en consumenten over heel de wereld”, zegt innovatieverantwoordelijke Peter Boone.

 

De ruby-chocolade is de vierde soort chocolade, na pure, witte en melkchocolade. Het was al tachtig jaar geleden dat er nog eens een nieuwe soort was ontwikkeld: toen introduceerde Nestlé de witte chocolade.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie.