Barry Callebaut neemt fabriek Côte d’Or over | RetailDetail

Barry Callebaut neemt fabriek Côte d’Or over

Barry Callebaut neemt fabriek Côte d’Or over

Chocoladeproducent Barry Callebaut neemt de Côte d'Or-fabriek in Halle over van Mondelez International. Het laat de Zwitserse groep toe om zijn productiecapaciteit in ons land verder op te voeren. De fabriek zal wel ook blijven produceren voor Mondelez.

Grote vraag naar chocolade 'made in Belgium'

Belgische chocolade ligt internationaal goed in de markt: dat weten ze ook bij het Zwitserse Barry Callebaut, dat zijn grootste fabriek nog steeds in het Oost-Vlaamse Wieze heeft. De afgelopen vijf jaar groeide de productie er nog met 15%. Om verdere stijgingen van de vraag naar chocolade ‘made in Belgium’ voor zowel de voedingssector als de horeca aan te kunnen, was echter extra capaciteit nodig.

 

Barry Callebaut neemt daarom de fabriek van Mondelez in Halle over, waar producten onder het merk Côte d’Or worden gemaakt. Het tekende daarbij wel een langlopend leveringscontract met de huidige eigenaar: de komende jaren blijven de Zwitsers er dus de productie voor Mondelez verderzetten. Bovendien wordt dat aangevuld met een bijkomende leveringsovereenkomst voor 30.000 ton aan vloeibare chocolade per jaar.

 

De acquisitie moet tegen eind dit jaar worden afgerond. Financiële gegevens over de transactie worden niet vrijgegeven.

 

Na de overdracht houdt Mondelez in België nog een hoofdkantoor in Mechelen en fabrieken in Herentals en Namen over.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".