Barry Callebaut neemt fabriek Côte d’Or over

Barry Callebaut neemt fabriek Côte d’Or over

Chocoladeproducent Barry Callebaut neemt de Côte d'Or-fabriek in Halle over van Mondelez International. Het laat de Zwitserse groep toe om zijn productiecapaciteit in ons land verder op te voeren. De fabriek zal wel ook blijven produceren voor Mondelez.

Grote vraag naar chocolade 'made in Belgium'

Belgische chocolade ligt internationaal goed in de markt: dat weten ze ook bij het Zwitserse Barry Callebaut, dat zijn grootste fabriek nog steeds in het Oost-Vlaamse Wieze heeft. De afgelopen vijf jaar groeide de productie er nog met 15%. Om verdere stijgingen van de vraag naar chocolade ‘made in Belgium’ voor zowel de voedingssector als de horeca aan te kunnen, was echter extra capaciteit nodig.

 

Barry Callebaut neemt daarom de fabriek van Mondelez in Halle over, waar producten onder het merk Côte d’Or worden gemaakt. Het tekende daarbij wel een langlopend leveringscontract met de huidige eigenaar: de komende jaren blijven de Zwitsers er dus de productie voor Mondelez verderzetten. Bovendien wordt dat aangevuld met een bijkomende leveringsovereenkomst voor 30.000 ton aan vloeibare chocolade per jaar.

 

De acquisitie moet tegen eind dit jaar worden afgerond. Financiële gegevens over de transactie worden niet vrijgegeven.

 

Na de overdracht houdt Mondelez in België nog een hoofdkantoor in Mechelen en fabrieken in Herentals en Namen over.