Barry Callebaut wil enkel nog duurzame chocolade | RetailDetail

Barry Callebaut wil enkel nog duurzame chocolade

Barry Callebaut wil enkel nog duurzame chocolade

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil dat al zijn chocolade tegen 2025 op duurzame wijze wordt geproduceerd. Daarnaast wil het Zwitsers-Belgische bedrijf ook nog enkele andere doelstellingen behalen, zoals het uitroeien van kinderarbeid bij leveranciers.

“Pioniersrol”

“Wij spelen al vele jaren een pioniersrol op het gebied van duurzame cacao en chocolade, en we hebben op dat vlak al veel vooruitgang geboekt. Maar ondanks al onze inspanningen is slechts 23 % van de cacaobonen die wij inkopen afkomstig van duurzame programma’s. Wij zijn vastberaden om dit stap voor stap te veranderen en tegen 2025 100% van onze chocolade en zijn ingrediënten duurzaam te verwerven”, stelt CEO Antoine de Saint-Affrique bij de voorstelling van Forever Chocolate, het nieuwe duurzaamheidsplan van het bedrijf.

 

Naast het 100% duurzaam maken van zijn chocolade, heeft het bedrijf nog enkele andere ambitieuze plannen. Zo wil het alle kinderarbeid uit de toeleveringsketen bannen en meer dan 500.000 cacaoboeren uit de armoede halen. Daarnaast wil het ook ‘positief’ worden op het gebied van koolstof en bossen.

 

Hulp van andere partijen nodig           

“Wat we zeker weten is dat we deze doelstellingen niet in ons eentje kunnen bereiken. Daarom willen wij een beweging op gang brengen waarbij ook overheidsinstanties, NGO’s, consumenten en onze klanten betrokken zijn. Duurzame chocolade is evenzeer een kwestie van overheidsinstanties die een aangepast beleid uitstippelen en wetgeving doen naleven, NGO’s die bewustzijn kweken en consumenten die duurzame keuzes maken, als van bedrijven die zich engageren en investeren.”

 

Het is dan ook vooral de toeleveringsketen die met een aantal structurele problemen kampt. Veel boeren werken in armoede, omwille van de lage productiviteit op de plantages. Daardoor kunnen ze ook niet investeren in diezelfde plantages en kunnen ze geen arbeiders aanwerven. Daarom wordt er vaak teruggegrepen naar de familie, waarbij ook kinderen aan het werk worden gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.