Barry Callebaut ziet vraag naar chocolade aantrekken

Barry Callebaut ziet vraag naar chocolade aantrekken

Barry Callebaut ziet vraag naar chocolade aantrekken
© Barry Callebaut

De Zwitserse chocoladereus Barry Callebaut heeft het voorbije jaar 4,4% meer chocolade verkocht en doet daarmee naar eigen zeggen “significant beter dan de markt”. Toch moet het chocoladeconcern volgend jaar afscheid nemen van zijn financieel directeur.

Lagere cacaoprijs, hogere vraag

De vraag naar chocolade is opnieuw aan het stijgen: het Zwitserse Barry Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld, zag zijn verkochte volume in de periode juni tot en met augustus met 9,2% toenemen. Ook in de drie maanden tot mei was er al een groei van het volume met 5,5%. Vooral in de Verenigde Staten steeg de vraag naar chocolade sterk, net als in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Europa blijft wat achter maar, zo benadrukt CEO Antoine de Saint-Affrique, “de versnelling op de chocolademarkt is breed gedragen.” Met dank aan de flink lagere cacaoprijs: die is het voorbije jaar met bijna een kwart gedaald (-23%).

 

Barry Callebaut sloot zijn gebroken boekjaar af met een omzet van 6,80 miljard Zwitserse frank of omgerekend 5,9 miljard euro, een stijging met 1,9%. De nettowinst klokte 38,8% hoger af op 302,9 miljoen Zwitserse frank of circa 260 miljoen euro.

 

Nieuwe CFO van bij Philips

In de marge van de jaarresultaten meldt de chocoladefabrikant ook dat de groep afscheid neemt van zijn financieel directeur Victor Bailli. Die gaat na elf succesvolle jaren volgende lente met pensioen.

 

Bailli wordt op 1 maart 2018 opgevolgd door Remco Steenbergen. De Nederlander komt begin januari over van bij Philips, waar hij twintig jaar aan de slag was. Sinds 2015 was hij er financieel directeur van de divisie HealthTech Businesses, Innovation & Group Functions.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top