Bart Buysse neemt de leiding bij Fevia

Bart Buysse neemt de leiding bij Fevia
Bart Buysse

Bart Buysse wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Dat kondigen Fevia en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) samen aan.

 

Groeiende impact

Buysse is momenteel directeur-generaal sociale zaken van het VBO, maar komt vanaf 1 oktober aan het hoofd te staan van één van de belangrijkste industriële sectoren in België. Hij volgt Chris Moris op, die twintig jaar lang de sector op de kaart heeft gezet. In het vooruitzicht van zijn pensionering draagt Moris de fakkel over, maar hij zal nog een tijd lang de Fevia-leiding bijstaan als bijzonder raadgever.

 

“Naar het evenbeeld van de Belgische voedingsindustrie zelf groeide ook de impact van haar sectorfederatie Fevia de afgelopen jaren. Dat is in grote mate door het werk van Chris Moris, samen met zijn team”, verklaart Fevia-voorzitter Jean Eylenbosch. “Met ‘Food.be – Small country. Great food’ heeft de Belgische voedingsindustrie een uithangbord dat de kwaliteit, diversiteit en innovatie van onze producten in de kijker zet in binnen- en buitenland. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bart Buysse vanuit die sterke basis de federatie en de sector verder in de goede richting zal leiden. Bovendien zal hij met zijn ervaring ongetwijfeld voor een goede kruisbestuiving tussen Fevia en haar verschillende stakeholders kunnen zorgen. Ik wil Chris van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet en ben blij dat hij bereid is om als bijzonder raadgever zijn opvolger Bart Buysse met raad en daad bij te staan.”