Bavaria brengt drie Belgische bieren naar Franse markt

Bavaria brengt drie Belgische bieren naar Franse markt

Na de overname van de brouwerij Palm heeft Bavaria besloten om drie Belgische speciaalbieren van de brouwerij ook op de Franse markt te gaan verdelen. Het gaat daarbij over Brugge Tripel, Cornet en Rodenbach.

Eigen karakter

Bavaria nam eerder dit jaar 60% van de aandelen van Palm over, al zal dat aandeel de komende vijf jaar uitgebreid worden naar de volledige 100%. Met de overname wil Bavaria zijn assortiment speciaalbieren uitbreiden en nu dus ook naar Frankrijk brengen. Daarvoor viel het oog op de bieren Brugge Tripel, Cornet en Rodenbach. “De bieren van Palm hebben een karakter dat eigen is aan hun specifieke vakkennis en hun geschiedenis”, zegt Matthew Ribeyron, marketingdirecteur bij Bavaria France.

 

Cornet is een bier van hoge gisting, dat zijn houtachtige smaak te danken heeft aan de toevoeging van schilfers van Amerikaanse eik tijdens het productieproces. Brugge Tripel is dan weer een bier van hoge gisting met een rokerige noot. Tot slot zal Bavaria ook de Rodenbach Grand Cru op de markt brengen in Frankrijk, die wordt gerijpt in eikenhouten vaten.