Bavaria krikt omzet op dankzij Palm

Bavaria krikt omzet op dankzij Palm

De overname van de Belgische brouwerij Palm heeft de Nederlandse bierbrouwer Bavaria geen windeieren gelegd: de omzet kreeg een flinke boost en ondanks verdere investeringen ging ook de winst de hoogte in.

7 miljoen hectoliter

De omzet van Bavaria steeg in 2016 van 531 miljoen euro naar 610 miljoen euro, grotendeels dankzij de omzet van Palm Belgian Craft Brewers, die sinds 9 mei 2016 in handen is van het Nederlandse bedrijf. Daarnaast steeg de nettowinst van 30 naar 33 miljoen euro, ondanks de extra investeringen. Alles samen produceerde het bedrijf meer dan zeven miljoen hectoliter bier, dat verkocht werd in meer dan 130 landen. De investeringen stegen van 34 naar 51,1 miljoen euro in 2016.
 
“De overname van Palm Belgian Craft Brewers was zonder twijfel het hoogtepunt van 2016. Het samengaan van twee familiebedrijven was een uniek moment in onze geschiedenis. We voegden met trots het rijke assortiment van speciaalbieren van Palm Belgian Craft Brewers toe aan ons portfolio”, aldus CFO Frank Swinkels.
 
Die overname heeft al voor enkele synergiën gezorgd: zo zijn de bieren van Palm al te vinden in een aantal landen waar Bavaria al aanwezig was en er werden ook meer bieren van Bavaria afgezet op plekken waar Palm al leverde. Daarnaast moet de integratie van de computersystemen nog voltooid worden en zijn ook de lopende inkoopcontracten nog niet helemaal vernieuwd.
 
Tegen 2020 wil Bavaria de kaap van een miljard euro omzet ronden en wil het per jaar 10% besparen op energie, water, afvalwater, afval en verpakkingen.