Bavaria wordt Swinkels Family Brewers | RetailDetail

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers
Foto Swinkels Family Brewers

Brouwerijgroep Bavaria (bekend van bieren als Bavaria, Swinckels, Palm en Rodenbach) kiest voor "een nieuwe naam die beter past bij de grote verscheidenheid aan merken die ze produceert": de groep neemt de naam van de eigenaarsfamilie, Swinkels, aan.

 

Recordomzet

Sinds de overname van zijn Belgische sectorgenoot Palm in mei 2016 is het merkenaanbod van Bavaria flink uitgebreid. In de rijke portfolio vinden we namen als Bavaria, Swinckels, 8.6, La Trappe, Palm, Estaminet, Rodenbach, Brugge Tripel, Cornet, Hollandia, Steenbrugge en Landerbräu. De brouwerij is intussen actief in 120 landen, verkoopt jaarlijks zo’n 7 miljoen hectoliter bier en heeft 1400 medewerkers. Recent publiceerde het bedrijf een recordomzet van 659 miljoen euro.

 

De bedrijfsnaam dekt niet langer de veelheid aan merken, meent de familie Swinkels: vandaar de nieuwe bedrijfsnaam Swinkels Family Brewers. "We willen terug naar de naam waar we vandaan komen", klinkt het. Volgend jaar viert het bedrijf zijn driehonderdste verjaardag.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.