Beisheim en Meridian verhogen belang in Metro

Beisheim en Meridian verhogen belang in Metro
Shutterstock.com

Beisheim en Meridian, twee grote aandeelhouders van Metro, hebben hun belang in het Duitse concern opgetrokken tot net boven de 23%. Ze willen bovendien in de toekomst nog meer aandelen kopen - al dan niet in de hoop om Daniel Kretinsky stokken in de wielen te blijven steken.

 

Steun voor management

In een gemeenschappelijke verklaring stellen Beisheim en Meridian dat de huidige beurskoers van Metro niet overeenkomt met de intrinsieke waarde van het bedrijf. Ze steunen ook de strategie van het management om zich volledig op de groothandel te richten. Daarom hebben Beisheim en Meridian hun belang in het bedrijf opgetrokken tot respectievelijk 7,19 en 15,87%.

 

De voorbije jaren heeft Metro stelselmatig activa verkocht om zich ten volle te concentreren op zijn zijn Europese 'cash & carry'-activiteiten en de levering aan hotels, restaurants en onafhankelijke handelaren. Niettemin beleeft het concern nog steeds moeilijke tijden in Duitsland en vooral in Rusland.

 

In augustus vorig jaar lagen Beisheim en Meridian dwars toen Daniel Kretinsky via EP Global Commerce Metro wilde inlijven. Samen met zijn partner Patrik Tkac heeft Kretinsky intussen 29,99% van de aandelen in handen.