Belg nieuw hoofd AB InBev in India

Belg nieuw hoofd AB InBev in India
Shutterstock

Brouwer AB InBev heeft de Belg Ben Verhaert aangesteld als het nieuwe hoofd van zijn activiteiten in India. Hij vervangt daar Pedro Aidar. Verhaert was de voorbije jaren aan de slag als Business Unit President voor Frankrijk, Italië en Spanje.

Rijzende ster

De wisseling van de macht in India komt er op een moment dat AB InBev steeds meer marktaandeel verliest aan concurrenten zoals Carlsberg. Verhaert krijgt dus de zware taak om het tij in het land te keren en de resultaten te verbeteren.

 

Verhaert is ondertussen al meer dan 15 jaar aan de slag bij AB InBev, waar hij door de jaren heen al verschillende functies invulde. Eind 2001 ging hij bij het toenmalige Interbrew aan de slag als vertegenwoordiger, en sindsdien is zijn ster binnen het bedrijf enkel maar gerezen.

 

Met India krijgt hij een vrij nieuwe markt voor AB InBev onder zijn hoede. Tot voor kort was dat maar een kleine markt voor AB InBev, maar dankzij de overname van SABMiller werd het er de tweede grootste brouwer. Het heeft wel nog een grote achterstand op het Indische United Breweries, dat meer dan de helft van de markt in handen heeft. Ondertussen wordt het ook op de hielen gezeten door Carlsberg.

Tags: