Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië | RetailDetail

Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië

Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië
http://www.shutterstock.com/nl/pic-227266582/stock-photo-group-of-belgian-endives-on-wooden-table.html?src=b7AAuPBu3VJp-Vb_Anhb0A-1-1

Belgische telers hebben toestemming gekregen om prei en witloof te exporteren naar Indonesië. Daar gaan ze proberen om de producten aan de man te brengen bij de vele westerse toeristen in het land.

Toegang tot haven van Jakarta

"We gaan niet de doorsnee Indonesiërs witloof leren eten, maar mikken wel op de hoogstaande restaurants, hotels en resorts. Er komen 11 miljoen toeristen naar dit land, voornamelijk westerlingen", legt Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties uit. Momenteel wordt in de Indonesische horeca voornamelijk witloof van Australische origine gebruikt.

 

Tot nu toe exporteert België enkel appelen en peren naar Indonesië, maar Appeltans wil dat in de toekomst nog verder uitbreiden. Belangrijk daarbij is dat er toegang wordt verkregen tot de grootste haven van Jakarta, want momenteel gaan de producten nog aan land via een haven op 800 kilometer van de Indonesische hoofdstad.

 

Appeltans hoopt dat de ministers die deelnemen aan de economische missie in Indonesië de komende dagen voldoende druk zullen kunnen uitvoeren om dat te bewerkstelligen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.