Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië

Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië
http://www.shutterstock.com/nl/pic-227266582/stock-photo-group-of-belgian-endives-on-wooden-table.html?src=b7AAuPBu3VJp-Vb_Anhb0A-1-1

Belgische telers hebben toestemming gekregen om prei en witloof te exporteren naar Indonesië. Daar gaan ze proberen om de producten aan de man te brengen bij de vele westerse toeristen in het land.

Toegang tot haven van Jakarta

"We gaan niet de doorsnee Indonesiërs witloof leren eten, maar mikken wel op de hoogstaande restaurants, hotels en resorts. Er komen 11 miljoen toeristen naar dit land, voornamelijk westerlingen", legt Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties uit. Momenteel wordt in de Indonesische horeca voornamelijk witloof van Australische origine gebruikt.

 

Tot nu toe exporteert België enkel appelen en peren naar Indonesië, maar Appeltans wil dat in de toekomst nog verder uitbreiden. Belangrijk daarbij is dat er toegang wordt verkregen tot de grootste haven van Jakarta, want momenteel gaan de producten nog aan land via een haven op 800 kilometer van de Indonesische hoofdstad.

 

Appeltans hoopt dat de ministers die deelnemen aan de economische missie in Indonesië de komende dagen voldoende druk zullen kunnen uitvoeren om dat te bewerkstelligen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top