Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië | RetailDetail

Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië

Belgische prei en witloof op weg naar Indonesië
http://www.shutterstock.com/nl/pic-227266582/stock-photo-group-of-belgian-endives-on-wooden-table.html?src=b7AAuPBu3VJp-Vb_Anhb0A-1-1

Belgische telers hebben toestemming gekregen om prei en witloof te exporteren naar Indonesië. Daar gaan ze proberen om de producten aan de man te brengen bij de vele westerse toeristen in het land.

Toegang tot haven van Jakarta

"We gaan niet de doorsnee Indonesiërs witloof leren eten, maar mikken wel op de hoogstaande restaurants, hotels en resorts. Er komen 11 miljoen toeristen naar dit land, voornamelijk westerlingen", legt Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties uit. Momenteel wordt in de Indonesische horeca voornamelijk witloof van Australische origine gebruikt.

 

Tot nu toe exporteert België enkel appelen en peren naar Indonesië, maar Appeltans wil dat in de toekomst nog verder uitbreiden. Belangrijk daarbij is dat er toegang wordt verkregen tot de grootste haven van Jakarta, want momenteel gaan de producten nog aan land via een haven op 800 kilometer van de Indonesische hoofdstad.

 

Appeltans hoopt dat de ministers die deelnemen aan de economische missie in Indonesië de komende dagen voldoende druk zullen kunnen uitvoeren om dat te bewerkstelligen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top