Ben Fresh volledig in handen van Greenyard | RetailDetail

Ben Fresh volledig in handen van Greenyard

Ben Fresh volledig in handen van Greenyard
Shutterstock

Greenyard neemt ook de overige aandelen over van Ben Fresh, dat sinds kort door het leven gaat als Greenyard Fresh Direct Belgium. Het bedrijf, dat groenten en fruit levert aan franchisesupermarkten, was al voor 51 procent in handen van Greenyard.

 

Ruil aandelen

Oprichter Ben De Pelsmaeker had nog 49 procent van de aandelen van zijn voormalige Ben Fresh in handen, maar ruilt die nu dus ook in voor aandelen bij Greenyard. Het is niet duidelijk hoeveel aandelen De Pelsmaeker bij Greenyard ontvangt. Hij blijft wel leiding geven over de divisie binnen Greenyard, schrijft De Tijd.

 

Greenyard Fresh Direct Belgium haalde in 2017 een omzet van 115 miljoen euro omzet, maar slikte daarbij wel een bedrijfsverlies van 2,8 miljoen euro. 

 

Greenyard blijft verder inzetten op acquisities. Begin dit jaar deed het nog een poging om het Amerikaanse Dole Food in handen te krijgen, maar dat werd uiteindelijk verkocht aan het Ierse Total Produce.

 

Sinds februari staat Hein Deprez opnieuw als CEO aan het hoofd van Greenyard. Hij volgende in die positie Marleen Vaesen op, nadat in onderling overleg werd besloten dat zij het bedrijf zou verlaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.