Ben Fresh volledig in handen van Greenyard

Ben Fresh volledig in handen van Greenyard

Greenyard neemt ook de overige aandelen over van Ben Fresh, dat sinds kort door het leven gaat als Greenyard Fresh Direct Belgium. Het bedrijf, dat groenten en fruit levert aan franchisesupermarkten, was al voor 51 procent in handen van Greenyard.

 

Ruil aandelen

Oprichter Ben De Pelsmaeker had nog 49 procent van de aandelen van zijn voormalige Ben Fresh in handen, maar ruilt die nu dus ook in voor aandelen bij Greenyard. Het is niet duidelijk hoeveel aandelen De Pelsmaeker bij Greenyard ontvangt. Hij blijft wel leiding geven over de divisie binnen Greenyard, schrijft De Tijd.

 

Greenyard Fresh Direct Belgium haalde in 2017 een omzet van 115 miljoen euro omzet, maar slikte daarbij wel een bedrijfsverlies van 2,8 miljoen euro. 

 

Greenyard blijft verder inzetten op acquisities. Begin dit jaar deed het nog een poging om het Amerikaanse Dole Food in handen te krijgen, maar dat werd uiteindelijk verkocht aan het Ierse Total Produce.

 

Sinds februari staat Hein Deprez opnieuw als CEO aan het hoofd van Greenyard. Hij volgende in die positie Marleen Vaesen op, nadat in onderling overleg werd besloten dat zij het bedrijf zou verlaten.