Ben Fresh volledig in handen van Greenyard | RetailDetail

Ben Fresh volledig in handen van Greenyard

Ben Fresh volledig in handen van Greenyard
Shutterstock

Greenyard neemt ook de overige aandelen over van Ben Fresh, dat sinds kort door het leven gaat als Greenyard Fresh Direct Belgium. Het bedrijf, dat groenten en fruit levert aan franchisesupermarkten, was al voor 51 procent in handen van Greenyard.

 

Ruil aandelen

Oprichter Ben De Pelsmaeker had nog 49 procent van de aandelen van zijn voormalige Ben Fresh in handen, maar ruilt die nu dus ook in voor aandelen bij Greenyard. Het is niet duidelijk hoeveel aandelen De Pelsmaeker bij Greenyard ontvangt. Hij blijft wel leiding geven over de divisie binnen Greenyard, schrijft De Tijd.

 

Greenyard Fresh Direct Belgium haalde in 2017 een omzet van 115 miljoen euro omzet, maar slikte daarbij wel een bedrijfsverlies van 2,8 miljoen euro. 

 

Greenyard blijft verder inzetten op acquisities. Begin dit jaar deed het nog een poging om het Amerikaanse Dole Food in handen te krijgen, maar dat werd uiteindelijk verkocht aan het Ierse Total Produce.

 

Sinds februari staat Hein Deprez opnieuw als CEO aan het hoofd van Greenyard. Hij volgende in die positie Marleen Vaesen op, nadat in onderling overleg werd besloten dat zij het bedrijf zou verlaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.