'Bende van Nijvel'-Delhaize in Aalst wordt afgebroken

Delhaize Aalst wordt volledig vernieuwd
Shutterstock.com

Delhaize gaat zijn vestiging in de Parklaan in Aalst afbreken en vervangen door een nieuwbouw. In die winkel pleegde de Bende van Nijvel in 1985 een bloedige aanslag.

 

"Modernste Delhaize"

De werken zouden volgend jaar moeten beginnen en in 2021 afgerond zijn. Op de huidige locatie komt een gloednieuwe winkel, die volgens de supermarktketen "de modernste Delhaize van het land" wordt. De parking zal gedeeltelijk ondergronds liggen en er komen extra fietsstallingen. De nieuwe winkel zal ook 100 m² groter zijn dan de oude. De totale kostprijs van het project bedraagt 10 miljoen euro.

 

De Delhaize in Aalst staat echter vooral in het collectieve geheugen gegrift als de plaats waar de Bende van Nijvel in 1985 zijn bloedigste aanslag pleegde, waarbij acht mensen om het leven kwamen. "In de nieuwe winkel willen we een gedenkteken inrichten als eerbetoon naar de slachtoffers en hun familieleden", zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. "Hoe dat er zal uitzien, wordt beslist in de ontwerpfase. We willen de slachtoffers op een serene maar gepaste wijze herdenken."