Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour | RetailDetail

Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour

Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour

Analisten van investeringsbank Bryan Garnier trekken in hun favorietenlijstje voor de categorie Food Retail volop de kaart van Ahold Delhaize. Vorig jaar was het Franse Carrefour nog de favoriet.

“Goed alternatief in bedrijfstak die lijdt onder duidelijk gebrek aan groei”

In hun gisteren gepubliceerde analistenrapport prijzen de aandelenspecialisten vooral de veerkracht van het Nederlands-Belgische concern onder moeilijke marktomstandigheden. Ze wijzen er ook op dat de nieuwe fusiegroep nagenoeg niet is blootgesteld aan slecht presterende opkomende markten.

 

Voorts kan Ahold Delhaize prat gaan op een van de beste vrije kasstromen in de sector (dat is de beste graadmeter voor de financiële gezondheid van een bedrijf) en levert de fusie ook flink wat besparingen op die het totale kostenplaatje positief zullen beïnvloeden. Begin december, in de aanloop naar zijn beleggersdag, liet het management al weten dat Ahold Delhaize op schema ligt om de beoogde synergievoordelen van 500 miljoen euro in 2019 te realiseren.

 

Last but not least zal het eerder aangekondigde plan om alleen al dit jaar voor één miljard euro aan eigen aandelen in te kopen, de koers van het aandeel ondersteunen. Bryan Garnier ziet in het aandeel dan ook “een goed alternatief in een bedrijfstak die te lijden heeft onder een duidelijk gebrek aan groei”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.