Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour

Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour

Analisten van investeringsbank Bryan Garnier trekken in hun favorietenlijstje voor de categorie Food Retail volop de kaart van Ahold Delhaize. Vorig jaar was het Franse Carrefour nog de favoriet.

“Goed alternatief in bedrijfstak die lijdt onder duidelijk gebrek aan groei”

In hun gisteren gepubliceerde analistenrapport prijzen de aandelenspecialisten vooral de veerkracht van het Nederlands-Belgische concern onder moeilijke marktomstandigheden. Ze wijzen er ook op dat de nieuwe fusiegroep nagenoeg niet is blootgesteld aan slecht presterende opkomende markten.

 

Voorts kan Ahold Delhaize prat gaan op een van de beste vrije kasstromen in de sector (dat is de beste graadmeter voor de financiële gezondheid van een bedrijf) en levert de fusie ook flink wat besparingen op die het totale kostenplaatje positief zullen beïnvloeden. Begin december, in de aanloop naar zijn beleggersdag, liet het management al weten dat Ahold Delhaize op schema ligt om de beoogde synergievoordelen van 500 miljoen euro in 2019 te realiseren.

 

Last but not least zal het eerder aangekondigde plan om alleen al dit jaar voor één miljard euro aan eigen aandelen in te kopen, de koers van het aandeel ondersteunen. Bryan Garnier ziet in het aandeel dan ook “een goed alternatief in een bedrijfstak die te lijden heeft onder een duidelijk gebrek aan groei”.