Bio-Planet opent 30e winkel in Luik

Bio-Planet opent zijn dertigste supermarkt in het centrum van Luik.
Foto: Colruyt Group

Bio-Planet opent op 19 juni zijn dertigste supermarkt in het centrum van Luik. Op dezelfde site komt ook nog een Colruyt Group Academy voor workshops en infosessies.

 

Volledig assortiment op 650 m²

Na de Bio-Planet in Verviers opent Colruyt Group een tweede biosupermarkt in de provincie Luik: op 19 juni gaat een nieuwe vestiging van start op het kruispunt van de Rue Bernimolin en de Boulevard Frankignoul, vlakbij het bekende winkelcentrum Médiacité. "Ieder jaar openen we twee à drie nieuwe winkels in Wallonië", zegt directeur Fabrice Gobbato. "Luik is voor ons een belangrijke regio. We merken heel wat interesse bij de consumenten en openen daarom een tweede winkel in de provincie."

 

De nieuwe supermarkt wordt 650 m² groot en biedt 6000 producten aan, oftewel het volledige assortiment van de keten. Er gaan twaalf medewerkers aan de slag. De winkel wordt ook 100% fossielebrandstofvrij: er wordt geen aardgas of stookolie gebruikt om de winkel te verwarmen, aangezien dit gebeurt via de restwarmte van de koelinstallatie. 

 

"Bio-Planet gaat voor zero waste"

Andere milieuvriendelijke technieken zijn de versmarkt en de bedieningstoog, die worden gekoeld met een installatie op propaan. Er komen ook een luchtgordijn, een buffer voor regenwater, een groengevel en -dak en een ventilatiesysteem dat 75% van de warmte in de lucht recupereert. 

 

Op de parking staat een laadpaal voor elektrische wagens en een stopcontact voor elektrische fietsen. "Bio-Planet gaat bovendien voor zero waste. De bio-reststromen van onze leveranciers van brood, kaas en plantaardige dranken zetten we bijvoorbeeld opnieuw in als dierenvoeder. En we kiezen bewust voor duurzame verpakkingen die maximaal gerecycleerd kunnen worden", zegt Gobbato.

 

In september volgt in het gebouw ernaast ook een nieuwe Colruyt Group Academy. Tot nu toe gaan de workshops van de Academy van Luik door in het Hotel Park Inn by Radisson aan de luchthaven, maar die krijgen vanaf het najaar dus een eigen stek.